Gynoflazol {150 Mg 1 Kapsül}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antifungal

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

- Akut ve tekrarlayan vajinal kandidiaziste endikedir.

Kontrendikasyonları:

Triazol türevi antifungallere aşırı duyarlı olanlarda kontrendikedir

Uyarılar/Önlemler:

Flukonazol kullanımında etkileşmelerden dolayı antikoagulanlar, hipoglisemik sülfamidler, rifampisin, fenitoin, siklosporinlerle beraber kullanımlarda dikkat edilmelidir. (Etkileşmelere bakınız).
Gebelerde Kullanımı:
Flukonazol'un terapötik dozlarında belirgin etkiler görülmemiş olmakla beraber hayvanlarda yüksek dozlarda fetal ve anne toksisitesi ile ilgili reaksiyonlar tesbit edilmiştir. Bu nedenle şiddetli ve potansiyel olarak hayatı tehdit eden, beklenen faydaların fötüse zarar verebilecek muhtemel riskten daha ağır bastığı fungal enfeksiyonlar dışında gebelerde kullanılmamalıdır.

Emziklilerde Kullanım:

Anne sütüne geçip geçmediği bilinmediğinden emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Çocuklarda Kullanım:

16 yaşından küçük çocuklarda kullanım ile ilgili bilgi yoktur. Bu nedenle başka bir alternatif bulunmadığı ve zorunlu durumlar dışında bu tür hastalarda kullanılmamalıdır.

Yeni doğmuşlar için de yeterli bilgi birikimi yoktur, bu nedenle 1 yaşından küçük çocuklarda da kullanılması önerilmez.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Genel olarak Flukonazole iyi tolere edilir. mide-barsak etkilerinden sonra en çok rastlanan yan etkiler olarak deri döküntülerine rastlanabilir.
Sindirim sistemi belirtileri olarak bulantı, karın ağrısı, diare ve flatulans olabilir.

Flukonazol ile tedavide zaman zaman karaciğer enzimi anormallikleri görülmekle beraber bunun ilaçla ve klinik durum ile ilgiler kesin olarak saptanamamıştır.


İlaç etkileşimleri:

Flukonazol fungal orijinli sitokrom P450 bağımlı enzimler için çok spesifik bir aktiviteye sahiptir. Bu nedenle etkileşim bakımından aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir.
- Oral antikoagulanlarla beraber kullanımda antikoagulan etkinin artması sonucu kanama riski artacağından protrombin zamanı daha sık tayin edilmeli ve flukonazol tedavisinden sonra 8 gün süre ile kontrole devam olunmalıdır.

- Rifampisin'in enzimatik etkisinden dolayı flukonazol'un plazma düzeyinde azalma olabileceği gibi, flukonazol rifampisinin barsaklardan emiliminide azaltır. Bu nedenle her iki ilacın alımı arasında 12 saat ara olmalıdır.

- Fenitoin'in karaciğerde metabolik inhibisyonuna sebep olacağından plazmadaki fenitoin miktarı toksik düzeylere kadar çıkar ve fenitoin toksisitesi oluşabilir. Bu nedenle beraber kullanım gerektiğinde kanda fenitoin dozajı yapılmalıdır.
- Siklosporin'in katabolizmasının inhibisyonuna sebep olarak, dolaşımdaki siklosporin düzeyi yükselir. Bu nedenle tedavi sırasında ve sonra kanda siklosporin tayini yapılmalıdır.

Bu etkileşmelerden ayrı olarak birlikte kullanımda ksantinler, INH ve diüretiklerle temkinli alınmalıdır. Flukonazol ile beraber kullanımda diüretiklerin plazma düzeylerinde '% 40 artış olabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

- Vajinal kandidiaziste 150 mg'lık tek bir doz uygulanır
Anahtar Kelimeler: Gynoflazol {150 Mg 1 Kapsül} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Gynoflazol {150 Mg 1 Kapsül} yan etkileri, Gynoflazol {150 Mg 1 Kapsül} fiyatı, ilaç bilgileri