Gansol % 4 Gr 5 Ml Göz Damlası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Sanovel İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Sülfizoksazol

Kategori: Duyu Organları/Antibakteriyel (Oftalmik)

Fiyat 4.19 TL

Barkod No 8699536610047





Formülü:

Sulfisoxazole diethanolamine, %4 g

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Sülfisoksazol topikal olarak duyarlı mikroorganizmaların neden oldukları konjunktivit,korneal ülserler ve gözün diğer yüzeysel enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.Klamidyal oftalmik enfeksiyonların tedavisinde sülfisoksazol topikal tedavisinin yanısıra oral yoldan sulfonamidler veya tetrasiklin uygulanmalıdır.

Kontrendikasyonları:

Ig A antikorlarına sahip ve insan Ig'lerine karşı aşırı duyarlılığı olan, kan transfüzyonu veya kan türevlerinin uygulanmasından sonra anaflaktik veya allerjik reaksiyonlar gösteren hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Etken maddeye aşırı duyarlı kişilerde ve gümüş göz damlalarıyla birlikte kullanılmaz. Kontaminasyona karşı dikkatli olunmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:


İlaç etkileşimleri:

Gamimune N %5 içindeki antikorlar kızamık, kabakulak ve kızamıkçık gibi canlı virüs aşıları ile etkileşebilir. Bu nedenle bu tür aşıların kullanımı Gamimune N %10 verilmesini takiben yaklaşık 6 ay süre ile ertelenmelidir.

Kullanım şekli ve dozu:

Hekim tarafından başkaca bir doz şeması tavsiye edilmediği takdirde her 3-4 saatte bir her göze 2-3 damla damlatılır.Semptomlar ortadan kalkıncaya ve göz tamamen iyileşinceye kadar tedavi sürdürülmelidir.Uygulama göz içi krişine damlatma ve bu işlemden sonra göz içi köşesine parmakla basılarak, ilacın akıp gitmesini engellenerek yapılmalıdır.

Uygulama yolu ve şekli:

Damlalar gözün iç kirişine damlatılmalı,damlatıldıktan sonra göz 1-2 dakika kapalı tutulmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Gansol % 4 Gr 5 Ml Göz Damlası prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Gansol % 4 Gr 5 Ml Göz Damlası yan etkileri, Gansol % 4 Gr 5 Ml Göz Damlası fiyatı, ilaç bilgileri