Furacin % 0,2 56 Gr Pomad

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Zentiva Sağlık Ürünleri Sanayi ve Tic. A.Ş

Etken Madde: Nitrofurazon

Kategori: Sistemik Antiinfektifler, Antibiyotikler/Antibakteriyel

Fiyat 2,69 TL

Barkod No 8699502380103





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

-Travmatik lezyonlarda, ameliyat yaralarının enfeksiyondan korunmasında, özellikle diğer antibakteriyel ilaçlarla rezistans gelişme olasılığı bulunan 2. ve 3. derece yanıklarda tedaviye ilave olarak kullanılabilir.- Özellikle geçmişinde rezistans bakteri epidermilerine raslanılan hastanelerde, bakteriyel kontaminasyonun gref reddine yol açabileceği durumlarda endikedir.

Kontrendikasyonları:

Bileşiminde bulunan maddelerden herhangi birine karşı bilinen bir aşırı duyarlığı bulunan kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

-Böbrek yetmezliği durumlarında kullanımda dikkat gerektirir. Bileşiminde bulunan polietilen glikol, derisi kalkmış vücut bölgelerinden emilerek böbrek bozukluğunu arttırabilir.
-Setrek olarak preparata duyarlı olmayan mantarların da içinde olduğu bir grup mikroorganizma enfeksiyon oluşturabilir. Böyle durumlarda ya da yerel hassasiyet ve tahriş belirtileri görüldüğünde kullanıma son verilerek gerekli tedavi yöntemleri uygulanmalıdır.
Gebelerde doktor kontrolünde kullanılmalıdır.
Emzirirken kullanılmamalıdır ya da emzirme kesilmelidir. Glikoz 6 fosfat dehidrogenaz eksikliğinde dikkatli olunmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Seyrek olarak döküntü, kaşıntı ve lokal ödem gibi değişik derecelerde kontakt dermatit reaksiyonları görülmüştür. Bu alerjik reaksiyonlar semptomatik olarak tedavi edilmelidir.

İlaç etkileşimleri:

Yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

Lezyonların üzerine doğrudan doğruya bir gazlı bez veya spatül ile uygulanır. Geniş yanık alanlarına steril gazlı bez üzerine yayıldıktan sonra uygulanır. Postoperatif vakalarda ilacın üzerine vazelinli gazlı bez konulması pansumanın yapışmasını önler ve bu şekilde 5-7 gün açılmadan bırakılması mümkün olur. Pansuman çıkarılırken gazlı bezin serum fizyolojikle ıslatılması çıkmasını kolaylaştırır.
Anahtar Kelimeler: Furacin % 0,2 56 Gr Pomad prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Furacin % 0,2 56 Gr Pomad yan etkileri, Furacin % 0,2 56 Gr Pomad fiyatı, ilaç bilgileri