Fungizone Iv 50 Mg 1 Flakon+ampul

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Bristol-Myers Squibb İlaçları Inc.

Etken Madde: Amfoterisin B

Kategori: Diğer/Antifungal

Fiyat 11 TL

Barkod No 8699726790108





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Fungizone İntravenöz, başlıca ilerleyici ve fatal olma potansiyeli taşıyan mikotik infeksiyonları olan hastaların tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Bilinen bir kontrendikasyonu yoktur. Yanlız ilaca aşırı duyarlılık gösteren hastalarda dikkaltli kullanılmalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Bu ilaç sadece hastanede yatan veya medikal eğtim görmüş personel tarafından yakın klinik gözlem altında bulunan ve duyarlı mikotik infeksiyonların ilerleyici ve potansiyel olarak fatal şekilleri tanısının, tercihan pozitif kültür veya histolojik inceleme ile kesin olarak konulduğu vakalara uygulanmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Tedavinin ilk günlerinde uykuhali, ağız kuruluğu, ve baş dönmesi görülebilirbu belirtiler tedavinin devamında kaybolur. Nadiren eksitasyon, irritabilite, uykusuzluk ve sinirlilik gibi MSS sitimülasyonu semtomları, özellikle çocuklarda görülebilir. Ender olarak kilo artışına rastlanabilir. Nadir olarak sistit olguları bildirilmiştir. izole olgularda ciddi deri reaksiyonları rapor edilmiş olup sıklığı 2 milyon hasrada 1 dir.

İlaç etkileşimleri:

Fumast, MSS depresanları (sedatif ve hipnotik ilaçlar gibi) antihistaminikler ve alkolin etkisini güçlendirebilir. Bu nedenle zorunluluk olamdıkça beraber alınmamalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Tedaviye vücut ağırlığına göre hesaplanan 0.25 mg/kg/gün dozuyla başlanarak, bu doz, tolerans durumuna göre yavaş olarak artırılır. Normal renal fonksiyonu olan hastalarda bu aşamadan sonra doz yavaş olarak günde 5-10 mg miktarlarda yükseltilerek, 0.5-0.7 mg/kg/gün dozuna ulaşılır. Total günlük doz 1 mg/kg'a veya iki günde bir 1.5 mg/kg'a kadar yükseltilebilir.
Anahtar Kelimeler: Fungizone Iv 50 Mg 1 Flakon+ampul prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Fungizone Iv 50 Mg 1 Flakon+ampul yan etkileri, Fungizone Iv 50 Mg 1 Flakon+ampul fiyatı, ilaç bilgileri