Fluracedyl {10x10 Ml}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antineoplastik

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Basit tümörlerin ve özellikle rektum, kolon, meme uterus, pankreas. karaciğer. yumurtalık ve mesane karsinomlarının palyatif tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Koma durumundaki yada subkortial beyin hasarı olan hastalard, ağır serebral aterosklerozlu hastalarda, etken maddeye aşırı duyarlılığı olan hastlarda, yüksek dozda hipnotik alanlarda, ağır dePresyon durumlarında, kan diskrazisi veya karaciğer harabiyetinin mevcut olduğu durumlarda, 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanımım kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Gebelik süresince kullanılmamalıdır. 10-35 C arasında saklanmalı ve ışıktan korunmalıdır. Ağır stomatif, kusma, bulantı, diyare, kan formülünde değişiklik mide ülseri ve hemorajik durumiar gözlendiği durumlarda tedavi derhal durdurulmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Kemik iliği depresyonu bulantı, kusma, ağızda acılık, diyare, özofajit, allerjik reaksiyonlar, baş ağrısı ve görme bozukluğu gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Flufenazin alkol, anestezikler, hipnotik, sedatif ve kuvvetli anljezikler ve benzerlerinin meydana getirdiği merkezi sinir sistemi depresyonunu şiddetlendirir. Flufenazinin antikolinerjik etkileri antiparkinson ya da diğer antikolinerjik ilaçlar tarafından arttırılabilir. MAO inhibitörleri ve trisiklik antidepresanların etkilerini potansiyelize edebilir, guanitidin, natihipertansiflerin etkilerini tersine çevirebilir, levadopa ve antikonvülsanların etkilerini inhibe edebilir. Antidepresan ve antikoagülanların metabolizasyonunu geciktirebilir. Kindin ve diğer antiaritmiklerin miyokardial depresan etkilerini arttırabilir. Antidepresan lityum tuzları ile etkileşebilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Başlangıç tedavi, perfüzyon veya enjeksiyon şeklinde uygulanmalıdır. Perfüzyonda günde 15mg/kg, 300-500ml %5'1ik serum glukoz içinde 4 saat süreyle perfüzyon halinde verilir. Bu perfüzyona ilk yan tesirler ortaya çıkıncaya kadar her gün devam edilir. Daha sonra idame tedaviye geçilir. Enjeksiyonda ise 3 gün süreyle hergün 12mg/kg i.v. enjeksiyon şeklinde uygulanır. Hiçbir toksisite belirtisi görülmediği takdirde 5.,7.ve 9.günlerde 6mg/kg enjeksiyonlar yapılır. Daha sonra idame tedaviye geçilir. İdame doz i.v. yolla uygulanan 5-10mg/kg'dır. Ödem, asit veya anormal su retansiyonundan ileri gelen kilo artışlarında, doz gerçek ağırlığa göre hesaplanmalıdır. Günlük max. doz 1g'ı geçmemelidir. Beslenme durumu iyi olmayan, tedavi başlangıcından en az 30 gün önce majör cerrahi müdahale geçirmiş olanlar hematopoetik, hepatik veya renal fonksiyon bozukluğunda normal doz 1/3 veya 1/2 oranında azaltılmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Fluracedyl {10x10 Ml} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Fluracedyl {10x10 Ml} yan etkileri, Fluracedyl {10x10 Ml} fiyatı, ilaç bilgileri