Fluoro Uracil Biosyn

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Enjektabl solüsyon, steril,apirojen

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Meme, rektum ve kolon kanserlerinin palyatif tedavisi , ayrıca karaciğer primer karsinomlarının ve pankreas, over uterus ve mesane karsinomlarında diğer tedaviler kullanılamadığında veya endikasyon konulamadığında kullanılan bir sitostatik ajandır.

Kontrendikasyonları:

Gebelik, kemik iliği deprasyonu, hemokramde önemli değişiklikler, önemli hepatik disfonksiyon, sarılık.Puberte çağındaki hastalara kontraseptif verilmelidir ve bukontraseptifler 5 fluorouracıl tedavisi bitiminden 6 ay sonraya kadar sürdürülmelidir.

Uyarılar/Önlemler:

Kemik iliği supresyonu yapan diğer sitotoksik ajanlarla eşzamanlı uygulama 5-Fluorouracilin toksisitesine arttırır. Prensip olarak, hastanın genel durumunu bozan veya kemik ilğine etkili tüm tedavi edici ajanlar 5-Fluorouracilin toksititeini artırırlar.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Düşük doz uygulanmasındaki yan etkiler ; Vücut ağırlığı kg başına 2 mg'a kadar olan dozlarda genelde yan etki görülmez. Yüksek doz uygulanmasındaki sık görülen yan etkiler :Yüksek doz stostatik kullanımında bulantı ve kusma tedavinin başlangıcında sık görülür ;Bu yan etkiler vakaların çoğunluğunda antiemetiflerle kontrol altına alabilir. Ender olarak, kardialjilere ve EKG 'de geçici değişiklikler görülebilir. Alopesi ve inflamatuar deri lezyonları sık görülen yan etkilerdir. Tedavi süresince kan sayımları sıklıkla yapılmalıdır. Hastalar çoğunluk vakada geriye dönüşümlü olan alopesi konusunda uyarılmalıdır.

İlaç etkileşimleri:

Yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

Aksi önerilmedikçe aşağıdaki dozaj yömetmeliği uygulanmalıdır:1-Düşük doz uygulama :Düşük doz kemoterapite ,vücut ağırlığı kg başına 2 mg günlük doz geçilmemelidir. Düşük doz 5-Fluorouracil tedavisinin etkisi immunostimulatörler sitokinlerin uygulanmasıyla arttırılabilir. Bu dozlarda yan etkilerin görülmesi beklenmez.2-Yüksek doz antineoplastik tedavisi :Yüksek doz 5-Fluorouracil tedavisi, antineoplastik tedavi konusunda deneyimli doktorlarca uygulanmalıdır. Dozaj hastanın genel durumu ve hemogramı göz önüne alınarak karşılık gelen rejimlere dayanır. Diğer kemik iliği baskılayıcı ajanlarla kombinasyon durumlarında 5-Fluorouracil toksisitesinde artı gözönüne alınmalı ve gerekirse doz azaltılmalıdır. Yüksek doz 5-Fluorouracil tedavisi sonrası, kan sayımları , idrar sedimenti analizleri yapılmalıdır; bu testler enazından haftalık aralarla yapılmalıdır. Renal yetmezlikteki hastalarda 5-Fluorouracil birikimi, böylece daha fazla toksisite oluşabilir. Bu vakalarda da doz azaltılmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Fluoro Uracil Biosyn prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Fluoro Uracil Biosyn yan etkileri, Fluoro Uracil Biosyn fiyatı, ilaç bilgileri