Fluibron Ped.15 Mg 150 Ml Şurup

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş.

Etken Madde: Ambroksol HCL

Kategori: Solunum Sistemi/Mukolitik, ekspektoran, antitüssif

Fiyat 2.83 TL

Barkod No 8699527573467





Formülü:

1 ölçek (5 ml) şurupta; aktif madde Ambroksol HCl 30 mg. Yardımcı maddeler; benzoik asit, sitrik asit, sorbitol, frambuaz esansı bulunur.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Mukus salgısının koyu ve yapışkan olması ile birlikte olan akut ve kronik solunum yolu hastalıklarında: akut, kronik, asthmatiform bronşitler; silikozis, bronşial astım, bronşektazi, larinjit, sinüzit, rhinitis sicca.

Kontrendikasyonları:

Bromheksin veya ambroksola aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmaz.

Uyarılar/Önlemler:

Hayvanlarda teratojen ve/veya embriyotoksik etkisi tespit edilememiş olmasına rağmen, yeterli kontrollü klinik çalışma olmadığından gebeliğin ilk üç ayında, ancak zorunlu hallerde, fayda-risk değerlendirilmesi yapılarak kullanılabilir.

Mukusun dışarı atılmasını engelleyebilecek kodein gibi antitusif ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Emzirenlerde, böbrek, karaciğer hastalığı veya peptik ülseri olanlarda çok dikkatli kullanılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Nadiren mide bozukluğu, kusma, ishal, kuvvetsizlik, baş ağrısı, deri döküntüleri, serum aminotransferaz seviyelerinde geçici yükselmeler görülebilmektedir.

İlaç etkileşimleri:

Özellikle kalp glikozidleri, kortikosteroidler, bronkodilatörler, diüretik ve antibiotiklerle karşılıklı etkileşimi yoktur. Ancak atropin ve antimuskarinik etki gösteren amantadin, trisiklik antidepresanlar, haloperidol, antihistaminikler, prokainamid gibi diğer ilaçlar (ipratropium) silier motilite ve mukosilier klirensi azaltarak mukoza salgılarının birikimine yol açabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde, Büyüklerde: Tedavinin ilk 2-3 gününde günde 3 defa 1 ölçek; sonra günde 2 defa 1 ölçek ile 8-10 gün devam edilir.
Çocuklarda: 0-2 yaş arası günde 2 defa ¼ ölçek, 2-5 yaş arası günde 3 defa ¼ ölçek, 5-12 yaş arası günde 2-3 defa ½ ölçek.
Tedavinin başlangıcında dozlar bir misli artırılabilir. Su veya meyva suyu ile sulandırılabilir.

DOZ AŞIMI ve TEDAVİSİ
Şimdiye kadar insanlarda zehirlenme vakası bildirilmemiştir. Antidotu yoktur. Aşırı doz halinde mide boşaltılıp yıkanır, semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanır.
Anahtar Kelimeler: Fluibron Ped.15 Mg 150 Ml Şurup prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Fluibron Ped.15 Mg 150 Ml Şurup yan etkileri, Fluibron Ped.15 Mg 150 Ml Şurup fiyatı, ilaç bilgileri