Fersamal {100 tablet 200 ml}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Demir

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Demir gereksiniminde kullanılır. Demir eksikilğine bağlı anemiler, gebelik, kronik hemoreji, malabsorbsiyon, menüstrasyondaki fazla kanama, nekahatta endikedir.

Kontrendikasyonları:

Hemokromatoz, Regional enteritis, mide ülseri, hemosideroz, hemoltik anemi ve demir eksikliğine bağlı olmayan anemilerde kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Dışkıyı siyaha boyayabileceği hastaya bildirilmeli ve gizli gastrointestinal kanamalara karşı dikkatli olunmalıdır. Özellikle çocuklarda aşırı dozda kullanılmamalıdır. Antiasit, tetrasiklin, süt ve süt ürünleri, çay, yumurta, fosfatlar ve kalsiyum tuzlarıyla aynı anda kullanılmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bulantı, kusma ve gastrointestinal reaksiyonlar gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

İki değerlikli demir içeren preparatların gıdalarla ve bazı ilaçlarla (tetrasiklin vd.) birlikte alınması halinde ortaya çıkan etkileşimleıln Ferrum Şurup'un bileşimindeki üç değerlikli demir-hidroksit polimaltoz kompleksi ile gözlenmediği bildirilmiştir

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde günde 1-3x1-2 tablet, Çocuklarda günde 2x1 tablet yemeklerle birlikte veya yemeklerden hemen sonra kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Fersamal {100 tablet 200 ml} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Fersamal {100 tablet 200 ml} yan etkileri, Fersamal {100 tablet 200 ml} fiyatı, ilaç bilgileri