Femulen {28 Tablet}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Oral kontraseptif

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Kontraseptif etkilidir.

Kontrendikasyonları:

Tromboembolik serebral vasküler rahatsızlıklar veya anamnezinde bu hastalıklar bulunanlar ve hormonal karsinomlarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Gebelik durumunda kullanılmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Menstrüel düzensizlik, amenore, deride pigmentasyon ve göğüste duyarlılık gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

NSAI ilaçlar sodyum, potasyum ve su tutulmasına sebep olabilir ve diüretik ajanların natriüretik etkisine engel olabilir. Bu özellikler kardiyak fonksiyonları yetersiz veya hipertansiyonu olan hastalarda durumun daha da kötüleşmesine sebep olabileceğinden tedavi sırasında akılda tutulmalıdır.
Kumarin tipi antikoagülanlarla birlikte piroksikam verilmesiyle diğer NSAI ilaçlarda da olduğu gibi nadiren kanama bildirilmiştir. FELDEN IM ve oral antikoagülanlar birlikte verilirken hastalar dikkatle izlenmelidir.

Diğer NSAI ilaçlarda olduğu gibi, FELDEN IM'in asetilsalisilik asit ile birlikte veya iki NSAI ilacın beraber kullanılması önerilmez çünkü tek bir ilaç ile elde edilenden daha fazla fayda temin edeceği konusunda veriler yetersizdir ve advers reaksiyon potansiyeli artmıştır.

İnsanlarda yapılan çalışmalar piroksikam ve asetilsalisilik asitin birlikte verilmesinin piroksikamın normal plazma değerlerini %80'e düşürdüğünü göstermiştir. Ne birlikte verilen FELDEN IM ve digoksin ne de FELDEN IM ve digitoksin tedavileri bu ilaçların plazma düzeylerini etkilememiştir.

Piroksikam proteine yüksek randa bağlanır bu yüzden diğer proteine bağlanan ilaçlarla yer değiştirebilir. Proteine yüksek oranda bağlanan ilaçlar alan hastalara FELDEN IM verirken, gerekli olabilecek doz değişiklikleri için hekim hastayı yakından izlemelidir. Piroksikam dahil NSAI ilaçların lityumun plazma kararlı durum seviyelerini etkilediği bildirilmiştir. FELDEN IM tedavisine başlarken, dozunu ayarlarken veya keserken bu düzeylerin izlenmesi önerilir.

GEÇİMSİZLİKLERİ
IM solüsyon diğer ilaçlarla karıştırılmamalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Kanamanın birinci gününden başlayarak tabletler bitinceye kadar günde 1 tablet kullanılır.Ambalaj bitiminde yeni ambalaja başlanır.Sadece progesteron içeren ve içinde östrogen bulunmayan bir oral kontraseptif preparattır.
Anahtar Kelimeler: Femulen {28 Tablet} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Femulen {28 Tablet} yan etkileri, Femulen {28 Tablet} fiyatı, ilaç bilgileri