Enduronyl {20 Tablet}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Diüretik, Antihipertansif

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Hipertansiyon tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Renal yetmezliklerde kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Karaciğer fonksiyon bozukluklarında dikkatle kullanılmalıdır. Şiddetli apati, depresif personalite değişikliği, serum ürik asit seviyesinde veya kan şekerinde yada kanda üre miktarında artış meydana geldiğinde doz azaltılmalı veya ilaç kesilmelidir. Peptik ülserde dikkatli olunmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

ENDOXAN'a genel ve lokal tolerans iyidir. Sıklıkla ve özellikle yüksek dozlar kullanıldığında, mide bulantısı, kusma veya baş ağrısı gözlenmiştir.Siklofosfamidle tedavi edilen hastalarda sıklıkla alopesi meydana gelir. Renkte farklılık olamkla beraber tedavi sirasında veya sonrasında saçlar tekrar uzar. Kaza deride renk değişimi ve tırnaklarda değişiklikler meydana gelebilir. Gonad fonksiyonlarında azalma görülebilir. Yüksek dozda uygulandığından interstiyel Pulmoner fibrozis ve kardiyak toksisite görülebilir. (500-1 gr flakon-50 mg draje için)

200 mg flakon( eriticili):
ENDOXAN'a genel tahammül iyi olmakla beraber bazen, özellikle yüksek dozlu uygulamada, bulantı, kusma ve baş ağrısı görülebilir. Böyle vakalarda ya bir analjezik veya bir antienemik kullanılabilir. Bazı ahvalde reverzibl saç dökülmesi meydana gelebilir. Tedavinin başında hastaya saçlarının dökülebileceğini bildirmek salık verilir. Büttün stotatiklerde olduğu gibi ENDOXAN uygulaması sırasında da kan tablosumuhtazam olarak kontrol edilmelidir. Özellikle yüksek dozlu tedavi sırasında lökositlerin azaldıkları görülebilir. Bu gibi durumlarda doz azalştılmalı, gerekirae tedavi durdurulmalıdır. ENDOKSAN'a bağlı lökopenilerin bir özelliği süratle reverzibl oluşlarıdır. Ancak ciddi lökopenilerde gerekirse kan nakline ve kortikosteroid uygulamasına baş vurulmalıdır. Tedavi sırasında non-bakteriyel hemorajik sistit görülebilir. ENDOXAN gebeliğin ilk üç ayında kontrendikedir.

İlaç etkileşimleri:

Oral antikoagülanların etkisini arttırır.

Kullanım şekli ve dozu:

1/2-2 tablet/gün dozda kullanılır. Tedaviye genellikle en ufak dozdan başlanır.
Anahtar Kelimeler: Enduronyl {20 Tablet} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Enduronyl {20 Tablet} yan etkileri, Enduronyl {20 Tablet} fiyatı, ilaç bilgileri