Endomet {30 Kapsül Supozituvar 10 supozituvarlık}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antienflamatuar, Analjezik

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Akut ve kronik romatoid artrit, bursit, gut, kapsülit, osteoartrit, peritendonit, psoriasisle birlikte görülen artrit, sinovit, spondilit, tendosinovitte endikedir.

Kontrendikasyonları:

Renal, hepatit, kalp ve dolaşım yetmezliği ile mide ve duodenum ülserlerinde kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Küçük çocuklarda, gebelerde. laktasyon dönemlerinde, gastro intstinal ülserasyon ve kanamaya yatkın olanlarda kullanılmamalıdır. Yaşlılık epilepsi, parkinson ve ruhsal sorunları olan kişilerde dikkatle kullanılmalıdır. Oral antikoagülanların etkisini arttırır. Enfeksiyon varlığında bu enfeksiyonu maskeleyerek ağır sepsislere yol açabilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Baş ağrısı, uyuklama, baş dönmesi, psikoz, mide şikayetleri, diyare, hemoraji ve bulantı gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Nonsteroidal antienflamatuar analjezikler (özellikle indometazin), östrojen ve sempatomimetikler Enalaprilin antihipertansif etkisini antagonize edebilirler Potasyum tutucu diüretiklerle (amilorid, spironolakton, triamteren gibi) kullanılmamalıdır. Kemik iliği depresanları nötropeni riskini arttırır.Diüretikler ve renin salınımına yol açan ajanlarla kullanılması kan basıncında aşırı düşmeye yol açabilir.Enapril alkolün etkisini artırabilir.Allopurinol nötropeni riskini artırabilir.

Lityum tuzlarının serum konsantrasyonu artabilir. Diyetle fazla tuzlu verilmesi antihipertansif etkiyi azaltabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Başlangıç dozu 24x25mg'dır. İlacın etkisi yetersiz görüldüğünde günlük doz haftada bir 25mg'a arttırılarak günde 200mg'a kadar çıkartılabilir. Akut gutta günlük doz 3x25-50mg'dır. Bu doz da günde 200mg'a kadar yükseltilebilir. Kronik gut'ta günlük doz 2x25mg'dır. Yemeklerle birilikte veya yemeklerden hemen sonra kullanılmalıdır. Peptik ülser semptomlarını gizler.
Anahtar Kelimeler: Endomet {30 Kapsül Supozituvar 10 supozituvarlık} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Endomet {30 Kapsül Supozituvar 10 supozituvarlık} yan etkileri, Endomet {30 Kapsül Supozituvar 10 supozituvarlık} fiyatı, ilaç bilgileri