Encephabol {200 Ml 1 Suspansiyon}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Psikosomatik düzenleyici

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Apoplektik insultlar, baş ağrısı, baş dönmesi, bitkinlik, çabuk yorulma, çocuklarda ve gençlerde psişik gelişme bozuklukları, entoksikasyon, güçsüzlük, hafıza bozukluğu, ileri yaşlarda görülen nevrozlar, konsantrasyon zaafı, kronikalkolizm, meniere hastalığı, postensafalit semptomlar, serebral beyin yetmezliği, sürmenaj, travmatik beyin kanamaları, uyku bozukluğunda endikedir.

Kontrendikasyonları:

Enapril'e karşı aşırı duyarlılığı bilinen hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Deride kaşıntı, deri ve mukoza döküntüsü, ajitasyon, huzursuzluk, mide-barsak bozuklukları, ısı artması ve tat alma bozukluğu gibi belirtiler görülünce tedavi durdurulmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Ataksi, sinirlilik ve kusma gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Nonsteroidal antienflamatuar analjezikler (özellikle indometazin), östrojen ve sempatomimetikler Enalaprilin antihipertansif etkisini antagonize edebilirler Potasyum tutucu diüretiklerle (amilorid, spironolakton, triamteren gibi) kullanılmamalıdır. Kemik iliği depresanları nötropeni riskini arttırır.Diüretikler ve renin salınımına yol açan ajanlarla kullanılması kan basıncında aşırı düşmeye yol açabilir.Enapril alkolün etkisini artırabilir.Allopurinol nötropeni riskini artırabilir.

Lityum tuzlarının serum konsantrasyonu artabilir. Diyetle fazla tuzlu verilmesi antihipertansif etkiyi azaltabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Draje erişkinlerde 3x1-2/gün, çocuklarda/gün,Süspansiyon: 2 çay kaşığı/gün, çocuklarda 1-3x1/2 çay kaşığı/gün dozda kullanılır.Ampul: Akut ve ciddi vakalarda i.v. yoldan 1-2 ampul uygulanır.
Anahtar Kelimeler: Encephabol {200 Ml 1 Suspansiyon} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Encephabol {200 Ml 1 Suspansiyon} yan etkileri, Encephabol {200 Ml 1 Suspansiyon} fiyatı, ilaç bilgileri