Emthexate 2,5 Mg 100 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Med İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Metotreksat

Kategori: Onkoloji/Antineoplastik

Fiyat 29,44 TL

Barkod No 8699638012053





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Akciğer kanseri, akut lenfoblastik çocuk lösemisi, lenfosarkom, meme, over, psöriazis, trofoblastik tümörlerinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Renal ve hepatik bozukluk, kemik iliği hipoplaz, lökopeni, trombositopeni, anemi ve psöriaziste zayıf beslenenlerde kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Toksik etkilere karşı kolinik asit verilir. Salisilat, alkol sülfonamid, difenilhidantoin, PABA, kloramfenikol ve tetrasiklinlerle birlikte kullanılmamalıdır. Tedavi süresince haftada bir kan sayımı yapılmalıdır. Lökositler 1500'ün altına düştüğünde tedavi bırakılmalıdır Gebelerde kullanılmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Kemik iliği depresyonu, bulantı, kusma, stomatit, hemorajik stomal ülser, kanlı diyare, ürtiker, alopesi hepatosellüler hasar ve pnömoni gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

EMOCLOT D.I diğer ilaçlarla karıştırılmamalıdır.
Faktör VIII'in infüzyonu için kullanılan bazı ekipmanların iç yüzeylerinde absorbsiyon olabilir. Bu ise tedavinin başarısızlıkla sonuçlanmasına yol açabildiğinden, sadece onaylanmış enjeksiyon/infüzyon kitleri kullanılabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Trofoblastik tümörlerde 5 gün süreyle i.m. yolla 15-50mg/gün uygulanır. Daha sonra bir hafta ara verilerek toksik etkilerin ortadan kalktığı görülünce aynı doz yinelenir. Bu uygulama 3-5 kez tekrarlanır. Akut lösemi beyin zarına ulaştığında intratekal yolla 0.2-0.5mg/kg uygulanır.
Anahtar Kelimeler: Emthexate 2,5 Mg 100 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Emthexate 2,5 Mg 100 Tablet yan etkileri, Emthexate 2,5 Mg 100 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri