Duramid {500 Mg 10 Tablet}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antibakteriyel

Fiyat 0 TL





Formülü:

Didrogesteron, 10 mg

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu; Abse, akut bronşit, annexit, bronkopnömoni, farenjit, fronküloz, otitis media, ovarit, piyelit, piyelonefrit, pnömoni, prostatit, safra yolları enfeksiyonları, sistemik enfeksiyonlar, sistit, tonsillit, üretrit, üriner sistem enfeksiyonları ile üst solunum yolu, vajinit ve vulva vajinit gibi enfeksiyonlarda endikedir.

Kontrendikasyonları:

Bileşimindeki maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılığı olanlarda, galaktozemili hastalarda ve bağırsak obstrüpsiyonu durumlarında kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Aşırı duyarlı kişilerde, renal ve hepatit rahatsızlıklarda, 1 aylığa kadar prematüre ve 1 haftalığa kadar normal bebeklerde ve doğumdan hemen önce kadınlarda kullanılmamalıdır. Tedavi boyunca direkt güneş ışığına çıkılmamalıdır. PABA ve türevleri ve prokain gibi lokal anesteziklerle birlikte verilmemelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bulantı, kusma, anoreksi, ataksi, dikkat azalması, methemoglobulinemi, diyare, asidoz ve hematüri gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Laktülozun kolon pH'ını düşürmesi nedeniyle, salınımı kolon pH'ına bağımlı olan ilaçların (5-ASA içeren bazı preparatlar) inaktivasyonuna neden olabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde başlangıç dozu 1g ve idame dozu her 24 saatte bir olmak üzere 500mg'dır.Çocuklarda 10kg'a kadar olanlarda başlangıç dozu 250mg, idame dozu 125mg ve 10-20kg arasında olanlarda ise başlangıç dozu 500mg ve idame dozu 250mg'dır.
Anahtar Kelimeler: Duramid {500 Mg 10 Tablet} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Duramid {500 Mg 10 Tablet} yan etkileri, Duramid {500 Mg 10 Tablet} fiyatı, ilaç bilgileri