Diadef {2 mg 20 Tablet Ambalaj}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Şanlı İlaç Sanayi A.Ş.

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antidiyareik

Fiyat 0 TL





Formülü:

Loperamide HCl,2 mg

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Rehidatasyona ilave olarak akut diyarede 4 yaşından küçük çocuklar ve yetişkinlerde, kronik diyarede ise yetişkinlerde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Klorpropamid aşağıdaki gruplara giren hastalarda kontrendikedir: 1. İlacın herhangi bir bileşenine karşı aşırıduyarlılığı olduğu bilinen hastalarda 2. Koma ile birlikte olan veya olmayan diabetik ketoasidoz. (bu durumda tedavide insulin kullanılmalıdır). 3. Tip I diabet.

Uyarılar/Önlemler:

Çocuklarda 48 saat ve erişkinlerde 10 günden fazla kullanılmaz. Etken maddeye aşırı duyarlı hastalarda, gebelerde, laktasyonda, 4 yaşından küçük çocuklarda ve psödomembranöz kolitde kullanılmaz. Ülseratif kolitte dikkatle kullanılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Yan etkilerin çoğunluğu doza bağlı, geçici etkilerdir ve ilacın dozunun azaltılması veya kesilmesi ile kaybolurlar. Ancak, bugüne kadarki klinik deneyime göre, diğer sulfonilürelerle olduğu gibi aşırı duyarlılık ile ilgili bazı yan etkiler ciddi olabilir, bazı durumlarda fatalite bildirilmiştir. Tüm Vücut: Klorpropamid ile disülfiram benzeri reaksiyonlar nadiren bildirilmiştir (Bkz. İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ ve DİĞER ETKİLEŞİMLER bölümü). Santral ve Periferik Sinir Sistemi: Baş dönmesi ve baş ağrısı. Endokrin reaksiyonlar: Bazı nadir durumlarda klorpropamid ile, uygun olmayan antidiüretik hormon (ADH) sekresyonu sendromundakiyle aynı reaksiyonlar görülmüştür. Bu sendromun belirtileri aşırı su retansiyonu nedeniyle ortaya çıkan hiponatremi, düşük serum osmolalitesi ve yüksek idrar osmolalitesidir. Bu reaksiyon diğer sulfonilürelerle de görülmüştür. Gastrointestinal:Gastrointestinal rahatsızlıklar en sık görülen reaksiyonlardır. Hastaların %5'inden azında bulantı, %2'sinden azında diare, kusma, anoreksi ve açlık hissi görülmüştür. Diğer gastrointestinal rahatsızlıklar hastaların %1'inden azında ortaya çıkmıştır. Doza bağlıdırlar ve doz azaltılması ile kaybolma eğilimindedirler. Hematolojik reaksiyonlar: Sulfonilürelerle lökopeni, agranulositoz, trombositopeni, hemolitik anemi, aplastik anemi ve pansitopeni görülmüştür. Karaciğer/Safra: Nadiren kolestatik sarılık görülebilir. Bu durum gelişirse klorpropamid kesilmelidir..Klorpropamid ile hepatik porfiri naidren görülmüştür. Metabolik/ Beslenme: Hipoglisemi (Bkz. UYARILAR ve ÖNLEMLER- DOZ AŞIMI bölümleri). Deri ve ekleri: Hastaların %3'ünden azında kaşıntı bildirilmiştir. Ürtiker, makulopapüler erupsiyonlar gibi diğer allerjik deri reaksiyonları, hastaların yaklaşık %1'i yada daha azında görülmüştür. Bunlar geçici olabilir ve klorpropamide devam edilse bile düzelebilir. Eğer deri reaksiyonlarında düzelme olmazsa ilaca devam edilmemelidir. Diğer sülfonilürelerle olduğu gibi, porfiri cutanea tarda ve fotosensitivite reaksiyonları bildirilmiştir. Eritema multiforme ve eksfoliatif dermatite kadar ilerleyen deri erupsiyonları da bildirilmiştir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

İlaç etkileşimleri:

Aşağıdaki ilaçlar hipoglisemiye yol açabilir: Sulfonilürenin hipoglisemik etkisi, nonstreoid antiinflamatuar ajanlar ve proteinlere yüksek oranda bağlanan ilaçlar, salisilatlar, sulfonamidler, kloramfenikol, probenesid, kumarinler, monoamin oksidaz inhibitörleri ve beta-adrenerjik blokerler gibi ilaçlarla artabilir. Klorpropamid alan bir hastaya bu ilaçlar verilirse hasta hipoglisemi açısından yakından izlenmelidir. Klorpropamid kullanan hastalarda bu ilaçların kullanımına son verilirken kontrolün kaybedilmemesi açısından hasta yakından gözlenmelidir. Mikonazol: Oral mikonazol ve oral hipoglisemik ajanlar arasındaki potensiyel bir etkileşmenin ciddi hipoglisemiye yol açtığı bazı sülfonilürelerle bildirilmiştir. Bununla birlikte bu etkileşmenin mikonazolun I.V, topikal veya vajinal formlarıyla da olup olmadığı bilinmemektedir. Alkol: Bazı hastalarda alkol ile birlikte alınmasıyla disulfiram-benzeri reaksiyonlar olabilir. Yüksek miktarda alkol alımı hipoglisemi riskini arttırabilir. Aşağıdaki ilaçlar hiperglisemiye yol açabilir: Bazı ilaçlar hiperglisemi yapma eğilimi gösterir ve kontrolün kaybedilmesine yol açarlar. Bu ilaçların arasında tiazidler ve diğer diüretikler, kortikosteroidler, fenotiazinler, tiroid ürünleri, östrojenler, oral kontraseptifler, fenitoin, nikotinik asit, sempatomimetikler, kalsiyum kanal blokerleri ve izoniazid sayılabilir. Klorpropamid alan hastaya bu ilaçlar verilirken hasta kontrolun kaybedilmesi açısından yakından gözlenmelidir. Klorpropamid alan hastalarda bu ilaçların kullanımına son verilirken, hasta hipoglisemi açısından dikkatle izlenmelidir. Laboratuvar Testleri Klorpropamid idrardaki albumin miktarını ölçmek için kullanılan testleri değiştirmez.

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde 4mg/gün ve çocuklarda 1-2mg/gün dozda kullanılır. Her sulu defekasyondan sonra 2mg dozla devam edilir. Max. günlük doz erişkinler için 16mg ve çocuklar için 6mg'dır. Ortalama idame doz erişkinlerde 4-8mg ve çocuklarda 0.1mg/kg'dır.
Anahtar Kelimeler: Diadef {2 mg 20 Tablet Ambalaj} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Diadef {2 mg 20 Tablet Ambalaj} yan etkileri, Diadef {2 mg 20 Tablet Ambalaj} fiyatı, ilaç bilgileri