Dermakort {20 Gr Krem}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Kortikosteroid

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Anojenital pruritler, böcek sokmaları, çeşitli deri hastalıkları, çocuk ekzemaları, I. derece yanıklar, dermatitler, güneş yanıkları, inter trigo liken ruber planus, lupus eritematozus nörodermit, numular ekzema ve psöriasiste endikedir.

Kontrendikasyonları:

Betametazon'a veya diğer kortikosteroidlere karşı aşırı duyarlılığı olanlarda rosacea, akne vulgaris ve perioral dermatitlerde primer viral enfeksiyonlarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Çok güçlü streoidlerin geniş alanlara uygulanması ve üstünün pansuman materyeli ile örtülmesi sonucunda bu maddelerin absorbsiyonu arttırabilmekte ve reversibl adrenal supresyon, Cushing sendromu, hiperglisemi ve glikozüri görülebilmektedir. İlaç kesildiğinde genellikle bu belirtiler kaybolmaktadır. Çocuklarda cild yüzeyinin vücut ağırlığına oranı daha büyük olduğundan adrenal supresyon, Cushing sendromu ve intrakranial hipertansiyonun daha sık görülebildiği hatırda tutulmalıdır. Bu nedenle çocuklarda etkili en düşük dozların kısa süreli olarak uygulanmasında yarar vardır.
Tedavi sırasında irritasyon görülmesi halinde kortikosteroid tatbıki kesilerek uygun tedavi uygulanmalıdır.
Dermatolojik enfeksiyon mevcudiyetinde Dermakort krem ile birlikte uygun bir antifungal veya antibakteriyel de kullnılmalı eğer hemen olumlu cevap alınmazsa enfeksiyon kontrol altına alınana kadar ilaç kesilmelidir. Lokal olarak uygulanan kortikosteroidlerin hamile kadınlardaki etkileri üzerinde yeterli araştırma mevcut olmadığından bu tür ilaçlar gebelerde tıbbi zaruret dışında kullnılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Kortikosteroidlerin lokal olarak kullanılmaları ile özellikle pansuman materyeli ile örtülmeleri halinde kaşıntı, yanma, kuruluk, akne benzeri döküntüler, hipopigmentasyon, perioral dermatif, allerjik kontakt dermatiti, deride maserasyon, sekonder, enfeksiyon ve cild atrofisi gibi belirtiler görülebilmektedir.

İlaç etkileşimleri:

Yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

Günde 2-3 kez hasta bölgeye uygulanır. Sızıntılı lezyonlarda kullanılır. Deri tüberkülozu, çiçek, su çiçeği, poliomiyelit ve diğer virütik enfeksiyonlarda kullanılmaz. Gözlere sürülmez. Bebeklerde ve gebelerde dikkatle kullanılmalıdır. Aşırı duyarlılık durumlarında tedaviye son verilmelidir.
Anahtar Kelimeler: Dermakort {20 Gr Krem} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Dermakort {20 Gr Krem} yan etkileri, Dermakort {20 Gr Krem} fiyatı, ilaç bilgileri