Depset 20 Mg 20 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Zentiva Sağlık Ürünleri Sanayi ve Tic. A.Ş

Etken Madde: Fluoksetin Hcl

Kategori: Sinir Sistemi, Nöroloji/Antidepresan

Fiyat 1,95 TL

Barkod No 8699502151260





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Depresyon, obsesif-kompülsif bozukluk, bulimia nervoza ve premenstrual disforik bozukluğun tedavisinde

Kontrendikasyonları:

Deprenil tablet glokomda, idrar retyansiyonunda, hamileliğin ilk 3 ayında, miyokard enfaktüsünün nekahat döneminde ve MAO inhibitörleri ile birlikte kullanılmaz.

Uyarılar/Önlemler:

Oluşabilecek hiporefleksi nedeniyle taşıt kullanmak gibi dikkat gerektirecek işleri yapanlar uyarılmalıdır. Elektro şokla birlikte kullanılmaz. Kilo kaybı, allerjik reaksiyonlar gelişirse ilaç kesilmelidir. Döküntü ve benzeri allerjik bulgu durumunda uygulama durdurulur. Karaciğer fonksiyon bozukluğu olanlarda uygulanacak doz miktarı yeniden ayarlanır. Tedavi sırasında serum aminotransferaz düzeyleri yükselebilir ve lökosit sayısı azalabilir. MAO inhibitörleri ile birlikte kullanılmaz. Birlikte kullanılacak olursa diazepamın yarılanma süresini uzatabilir. Gebelerde, laktasyonda ve çocuklarda kullanılmaz.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Anksiyete, sinirlilik, uykusuzluk, baş ağrısı, sersemlik, yorgunluk, titreme, terleme, anoreksi, bulantı, baş dönmesi, diyare ve asteni gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Deprenil tablet santral sinir sistemi (SSS) depresanları ve antikolinerjiklerin etkilerini güçlendirir. Guanetidin ve klonisidn gibi antihipertansiflerin etkisini ortadan kaldırır. Alkol toleransını azaltır. MAO inhibitörleri ile birlikte kullanıldığında ciddi hipertansif reaksiyonlar ortaya çıktığından birlikte kullanılmaz.

Kullanım şekli ve dozu:

20mg/gün dozda sabahları aç veya tok karına kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Depset 20 Mg 20 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Depset 20 Mg 20 Tablet yan etkileri, Depset 20 Mg 20 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri