Cytosar {1 Flacon+1x5 Ml Çözücü}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antineoplastik

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Akut lösemi ve diğer lösemilerin tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Etken maddeye aşırı duyarlığı olan hastalarda, gebelerde, laktasyonda ve kemik iliğine etki eden ilaçları kullananlarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Cytonal aln hastaların dikkatle kontrol edilmesi lazımdır. Platet ve lökosit sayımları ile kemik ilği muayelerinin sık sık yapılması mecburidir.İlacın ilk depresyonu , platet sayımında 50.000/mm³ altına veya pliformorfonuklir granulosit sayımı 1000/mm³ altına düştüğü zaman tedaviyi askıya alma vetedavinin şeklini değiştirme düşünülmelidir. Periferal kandaki meydana gelen elemanların sayıları ilaç verilmesi kesildiğinde düşmeye edebilir ve 12-24 günlük ilaç verilmeme aralarında bu sayılar en düşük değerlere ulaşır. İliğin belirli iyileşme emareleri görüldüğünde tekrar tedaviye başlanır. Damara yüksek dozajda ilacın hızla verilmesi halinde hastalarda bulantı görülür ve iğneden sonra hastalar saatlerce istifra ederler. Bu problem, ilaç damara infüzyon halinde verildiğinde şiddeti azalır. Hepatik fonksiyonu tam çalışmayan hastalara ilaç dikkatle ve düşük dozda verilmelidir. Kemik iliği karaciğer veböbrek fonksiyonlarının periyodik olarak hipüresmiyi arttırabilir. kandaki ürik asit seviyesi kontrol edilmelidir. daha önce 1- asbaraginase tedavisi görmüş hastaların sitosin arabinoside ile tedavisinde pankrealitis vuku bulunmuştur. intertekal sitosin arabinoside sistemik tosisiti'ye nedenolabilir. Hematopolic sistem dikkatle kontrol edilmelidir. Diğer lösemi tedavisinin tadili gerekli olabilir. Büyük ölçüdeki toksisite nadiren vuku bulur. İlacın inratekal olarak tatbikinden sonra çok sık görülen reaksiyonlar, bulantı, istifra, ateş yükselmesidir. Bu reaksiyonlar ılımlı ve kendini sınırlamaktadır. CNS'in focal lösemi hali inratekal sitosin arabinoside cevap vermeyebilir ve bunun radyoterapi ile tedavisi daha iyi olur. İlacın potansiyel etkisi nedeniyle gebe olan ve olabilecek kadınlara bu ilacı vermedn önce , anne ve çocuk için sağlanacak faydanın ve görülebilecek zararın muhakemesini yapmak gerekir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Kemik iliği depresyonu, bulantı, kusma, stomatit, ateş, artralji ve hepatik disfonksiyon gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Etkilleşimleri bildirilmemiştir.

Kullanım şekli ve dozu:

Akut lösemide 3-6mg/kg/gün veya 100-200mg/m2/gün olarak iki eşit kısımda veya süreklı enfüzyon şeklinde i.v. olarak, kronik miyeloid löseminin blastik faza dönütümünde 75-100mg/m2/gün olarak ayda 5 gün arka arkaya i.v. olarak ve non-Hodgkin lenfomada 10-30mg/m2 intratekal olarak haftada 3 kere uygulanır.
Anahtar Kelimeler: Cytosar {1 Flacon+1x5 Ml Çözücü} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Cytosar {1 Flacon+1x5 Ml Çözücü} yan etkileri, Cytosar {1 Flacon+1x5 Ml Çözücü} fiyatı, ilaç bilgileri