Cytogam {50 ml Flacon}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Oditaş Sağlık Tesisleri Labaratuvar ve Sağlık Malzemeleri İthalat, İhracaat, Ticaret Sanayi ve İnşaat A.Ş

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antiviral

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Çocuk erişkin organ transplantasyonlarının pasif immünizasyonunda kullanılır. CytoGam, organ transplantasyonlarında karşılaşılan Cyatomegalovirüs enfeksiyonun profilaksisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Geçmişinde insan immunglobulinleri veya benzer ilaçların kullanımı sonucu ortaya çıkan aşırı duyarlılık reaksiyonları söz konusu olan kişilerde kontrendikedir. Selektif bir şekilde İgA yetmezliği olan kişiler, İgA'ya karşı antikor üretme potansiyeline sahip olduklarından kan

Uyarılar/Önlemler:

İmmunoglobulin içeren ilaçlar kızamık, kızamıkçık ve kabakulak gibi canlı virüs aşılarının immün yanıt mekanizmasına zarar verebilir. Bu nedenle canlı virüs aşılarıyla CytoGam uygulanamsı arasında yaklaşık 3 aylık ara bulunmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Selektif bir şekilde İgA yetmezliği olan kişiler. İgA'ya karşı antikor üretme potansiyeline sahip olduklarından kan ürünlerinin mükerrer verilmesi sonucu anfilaktik reaksiyon ortaya çıkabilir. CytoGam uygulamasına bağlı olarak sistemik allerjik reaksiyonlar nadirdir. akut reaksiyon ortaya çıktığında epinefrin ve difenhidramin gibi ilaçlar kullanılmalıdır. Hipertansiyon ve/veya anafilaktik reaksiyon meydana geldiğinde immunglobulin uygylanması derhal kesilmelidir.

İlaç etkileşimleri:

Sitarabin içeren kombinasyonlarla kemoterapi uygulanan, ancak aynı zamanda beta-asetil digoksin alan hastalarda, plazma digoksin konsantrasyonu düşebilir. Ayrıca, gentamisin ile K. pnömoniae tedavisi gören hastalarda sitarabin, gentamisin ile antagonizme girebilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Her bir infüzyonda max. 150mg/kg doz kullanılır. Uygulanacak dozaj hastanın vücut ağırlığı dikkate alınarak aşağıdaki gibi hesaplanır. Transplantasyonu takib eden ilk 72 saat içinde 150mg/kg, transplantasyondan 2 hafta sonra 100mg/kg, transplantasyondan 4 hafta sonra 100mg/kg, transplantasyondan 6 hafta sonra 100mg/kg, transplantasyondan 8 hafta sonra 100 mg/kg, transplantasyondan 12 hafta sonra 100 mg/kg, transplantasyondan 16 hafta sonra 100mg/kg dozda uygulanır. Cytogam sabit infüzyon pompası kullanılarak ayrı bir i.v. set aracılığıyla uygulanmalıdır. Uygulamanın başlangıcında saatte 15/kg'lık dozlar tatbik edilir. Eğer 30 dakika için herhangi bir yan etki görülmezse bu oran 30 mg/kg/saat'e yükseltilir ve daha sonra 60 mg/kg/saat uygulanır. bu uygulama hızı aşılmamlıdır. infüzyon hızının her değişikliğinde hasta dikkatli bir şekilde yakından izlenmelidir.
Anahtar Kelimeler: Cytogam {50 ml Flacon} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Cytogam {50 ml Flacon} yan etkileri, Cytogam {50 ml Flacon} fiyatı, ilaç bilgileri