Cycladol 20 Mg 20 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Chiesi İlaç Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Piroksikam Beta + Siklodekstrin

Kategori: Diğer/NSAI

Fiyat 12,02 TL

Barkod No 8699822010018





Formülü:






20 mgBetasiklodestrin piroksikamTablet

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Hastanın normal aktivitesinin ciddi olarak etkileyebilen ağrılı semptomları olan romatizmal veya enflamatuvar hastalıkların tedavisinde ve özellikle hızlı etki gerektiğinde endikedir. Ayrıca 12 yaş ve üzeri hastalardan primer dismenore tedavisinde kullanılır. Üst solunum yolu enfeksiyonu ile ilgili ateş ve ağrının giderilmesinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Ülser, gastrid, dispepsi, şiddetli hepatit B, renal rahatsızlıklar, şiddetli kalp yetmezliği, şiddtli hipertansiyonun, şiddetli kan alterasyonları veya hemorarjik diatezi olan kişilerde veya ilaca duyarlılığı bilinen kişilerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Asetilsarisilik asit veya diğer nonseperoidal anti enflamatuvar ilaçlara duyarlılığı olanlardan çarpraz duyarlılık gelişebilir.
Geçmişinde üst gastrointestinal kanalda rahatsızlıkları olan hastalarda prosikam tıbbi kontrol altında kullanılmalıdır.
Broşiyal astımı olan kişilerde ve yaşlı hastalarda bu ilacın kullnımında özel dikkat gösterilmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

En sık görülen yan etkiler bulantı, epigastrik distres, pontipasyon ve diyare şeklinde görülen rahatsızlıklardır. Diğer yan etkiler aşırı duyarlık belirtileri, ciltte kızarıklık, baş ağrısı, vertigo, asteni, kan kimyasında değişiklik, BUN değerinde reversibl artıştır.Çok ender olarak perforasyonla birlikte gastrid ülser şok ve sıcaklık hissi belirtileri akut kalp yetmezliği, stomatit, alopesi görülmüştür.

İlaç etkileşimleri:

Proksikam proteinlere yüksek oranda bağlandığından, proteinlere yüksek oranda bağlanan diğer ilaçlar ile yer değiştirmesi beklenebilir. Bu nedenle kumarin tipi antikoagülanlarda olduğu gibi diğer proteinlere yüksek oranda bağlanan ilaçlar piroksikam ile birlikte verildiğinde hasta hekim tarafından dozaj gereksinimlerinde bir değişiklik gereğini tespit etmek için yakın olarak kontrol edilmelidir.Antasitlerle birlikte kullanımı piroksikam seviyelerini etkilememektedir.

Kullanım şekli ve dozu:

Akut gut, kas iskelet sistemine ilişkin ağrılarda günlük proksikam dozu gereğinde 1 defada 40 mg (2 tablet) kadar çıkarılabilir. Ancak 30 mg ve üzeri proksikam dozlarının uzun süre verilmesinin gastrointestinal yan etkiyi arttıracağı göz önüne alınmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Cycladol 20 Mg 20 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Cycladol 20 Mg 20 Tablet yan etkileri, Cycladol 20 Mg 20 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri