Copegus 200 Mg 42 Film Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Roche Müstahzarları Sanayi A.Ş.

Etken Madde: Ribavirin

Kategori: Gastroenteroloji & Hepatoloji/Sentetik nükleozid analoğu

Fiyat 232.88 TL

Barkod No 8699505092348





Formülü:

Bir film kaplı tablet 200 mg ribavirin içermektedir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Copegus peginterferon alfa veya interferon alfa ile kombine olarak transaminaz düzeyi yüksek ve serum HCV RNA'sı pozitif olan erişkin hastalarda kompanse sirozu olan hastalarda dahil olmak üzere kronik hepatit C tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

-         Ribavirin ya da ilacın içerdiği yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Klinik çalışmalardan elde edilen verilere göre ribavirinin tek başına kullanımı etkili değildir ve Copegus tek başına kullanılmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Kombinasyon tedavisi ile görülen istenmeyen etkilerin tip ve sıklığı interferon alfa veya peginterferon alfa bilinen güvenilirliği ve ribavirin ile ilişkili istenmeyen etkiler ile uyumludur.
Tablo 1 Copegus'un peginterferon alfa-2a ile birlikte farklı tedavi rejimlerini alan hastaların            >%10'unda istenmeyen etkileri göstermektedir. Copegus interferon alfa kombinasyonu alan hastalarda bildirilen yan etkiler ile Copegus peginterferon alfa-2a kombinasyon tedavisi alan hastalarda görülen yan etkiler temelde aynıdır.

İlaç etkileşimleri:

Etkileşme çalışmaları ribavirinin peginterferon alfa-2a, interferon alfa-2b ve antiasit kombinasyonları ile yapılmıştır. Ribavirin konsantrasyonları monoterapi olarak veya peginterferon alfa-2a veya interferon alfa-2b ile kombine olarak verildiğinde benzer olmuştur.

Kullanım şekli ve dozu:

Copegus peginterferon alfa veya interferon alfa ile kombine olarak kullanılır. Tedavi dozu ve süresi kullanılan interferon ürününe bağlıdır.

Anahtar Kelimeler: Copegus 200 Mg 42 Film Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Copegus 200 Mg 42 Film Tablet yan etkileri, Copegus 200 Mg 42 Film Tablet fiyatı, ilaç bilgileri