Comprecin {10 Tablet}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antibakteriyel

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Duyarlı Staph. aureust, Staph. epidermidis, E. coli, Klebsie!!a, Enterobacter. Cltrobacier, Morganelhal greus, Providencia, Salmonella, Serratia, Shigella Y. enterocolitica Pseudomonas aeruginosa, Campylobacter, H. influenzae, Acineto.bacter, Alcaligenes faecalis, Aeromonas, Neisseria, Bordetella Branhamella, Listeria ve Ureaplasma gibi mikroorganizmaların neden olduğu; Alt solunum yolu enfeksiyonlar, deri ve yumusak doku enfeksiyonları, ottitis media, shigellosis, ürogenital sistem enfeksiyonları tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Gebelerde, laktasyonda, ergenlik dönemi öncesi çocuklarda ve juvenillerde kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Renal yetmezliği olanlarda doz ayarı yapılmalıdır. Alkolle birlikte kullanılmaz. Olutabilecek uyutukluk nedeniyle hastaya, araba kullanmak gibi dikkat gerektiren işler yapılırken dikkatli olması gerektiği uyarısı yapılmalıdır. Kesin gerekli görülmedikçe epileptik hastalarda kullanılmaz. Teofilin, kahve ve fenbufenle birlikte kullanılmaz.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bulantı, kusma, baş dönmesi, hazımsızlık, baş agrısı ve deri döküntüsü gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Antasit ve histamin H2 reseptör antagonisti ilaçlar mide asiditesini normalleştirerek buna bağlı olabilen enziminaktivasyonunu azaltabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

2x2 tablet/gün dozda yemeklerden önce veya sonra kullanılır. Tedavi süresi 7-14 gündür. Gonore tedavisinde tek doz 400mg kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Comprecin {10 Tablet} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Comprecin {10 Tablet} yan etkileri, Comprecin {10 Tablet} fiyatı, ilaç bilgileri