Combicid Tablet 375 Mg 10 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Sultamisilin

Kategori: Sistemik Antiinfektifler, Antibiyotikler/Antibakteriyel

Fiyat 13,05 TL

Barkod No 8699569090274





Formülü:

Sultamicillin (as tosylate), 375 - 750 mg

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Combicid duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu aşağıdaki enfeksiyonlarda endikedir.
- Alt ve üst solunum yolları enfeksiyonları; Sinüzit, otitis media, epiglottit, bakteriyal pnömoni
- İdrar yolları enfeksiyonları ve piyelonefrit
- İntraabdominal enfeksiyonlar; peritonit, kolesistit, endometrit, pelvik sellülit
- Bakteriyal septisemi
- Deri ve yumşak doku enfeksiyonları
- Kemik ve eklem enfeksiyonları
- Gonokok enfeksiyonları
Combicid IM/IV ile başlangıç tedavisinden sonra sulbaktam/ampisilin idame tedavisi gerektiren hastalarda da sultamisilin kullanılabilir.

Kontrendikasyonları:

Penisilin allerjisi bulunan kişilerde kullanılması kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Geçmişinde penisilin ve/veya birçok alerjene aşırı hassasiyeti olan kişilerde penisilin kullanımına bağlı bazen fatal aşırı duyarlılık reaksiyonları bildirilmiştir. Bu yüzden penisilin tedavisinden önce geçmişteki penisilin, sefalosporin ve diğer allerjenlere duyarlılık reaksiyonları olup olmadığı dikkatle soruşturulmalıdır. Allerjik bir reaksiyon oluşursa ilaç kesilmeli hemen uygun tedaviye başlanmalıdır. Ciddi anafilaktik reaksiyonlarda adrenalin kullanılmalıdır. Ayrıca oksijen, intravenöz steroidler ve entübasyon dahil hava yollarının açık tutulması sağlanmalıdır.

Hayvan çalışmalarında sulbaktam yada ampisilinin fertilite üzerine yada fetüse zararlı bir etkisi saptanmamıştır. Ancak insanlarda hamilelik ve süt verme döneminde kullanım emniyeti henüz tesbit edilmemiştir.

Diğer antibiyotiklerin kullanımında olduğu gibi mantarlar dahil duyarlı olmayan organizmaların aşırı üreme belirtileri için devamlı gözlem gereklidir.
Süperenfeksiyon görüldüğünde ilaç kesilmeli ve uygun tedavi uygulanmalıdır. Uzun süre kullanımında böbrek, karaciğer ve hematopoetik sisteminlerin periyodik olarak kontrolü tavsiye edilir. Bu yenidoğanlarda özellikle prematürelerde önemlidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Genellikle sultamisilin iyi tolere edilir. Tedavi süresince gözlenen yan etkiler normal olarak tolere edilir. Çok sık olmamakla birlikte bulantı, kusma, diare, deri döküntüsü, kaşıntı, anemi, trombositopeni, eozinofili ve lökopeni görülebilir. Bu belirtiler geçici olup ilaç kesilince kaybolurlar ve duyarlılık reaksiyonları olarak kabul edilirler. Ayrıca karaciğer enzimlerinde yükselmeler olabilir.
Gastrointestinal sistem: Ampisilin/sulbaktam veya sultamisilin kullanımına bağlı olarak bulantı ve diare bildirilmiştir. Nadiren psödomemranöz kolit bildirilmiştir.
Deri: Ampisilin/sulbaktamın klinik çalışmalarında deri raşı bildirilmiştir.
Ayrıca içerdiği ampisiline bağlı olarak agranülositoz hipotrombinemi, nötropeni, trombositopeni, nöbetler, psödomembranöz kolit, tad bozukluğu, süperenfeksiyonlar, renal bozukluk, adult respiratuar distress sendromu, pemfigus vulgaris, deri raşları, stevens-johnson sendromu, toksik epidermal nekroliz, anaflaksi, ototoksisite görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Ampisilin ve allopurinolün birlikte kullanımı hastalarda deri döküntüsü insidansını yalnız ampisilin alanlara göre önemli derecede arttırır. Ancak Combicid ve allopurinolün birlikte kullanımı ile ilgili veri bulunmamaktadır

Kullanım şekli ve dozu:

Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde;
Erişkinlerde tavsiye edilen sultamisilin dozu (yaşlı hastalar dahil) günde iki kez 375-750 mg'dır. (2 adet Combicid 375 mg tablet veya 1 adet Combicid 750 mg film tablet). Yemeklerden önce yada sonra alınabilir. Yemeklerden önce veya sonra alınabilir. 30 kg'ın altındaki çocuklarda doz iki kezde verilmek üzere 25-50 mg/kg/gün uygulanabilir. Tedavi genellikle ateş düştükten ve hastalık belirtileri kaybolduktan 48 saat sonraya kadar sürdürülür. Tedavi normal süresi 5-14 gün arası değişebilir ancak gerekirse bu süre uzatılabilir. Tablet yutamayan hastalarda ve bebeklerde oral süspansiyon şekli tercih edilmelidir.Komplikasyonsuz gonorede sultamisilin 2.25 g'lık (3 tane 750 mg tablet) tek doz halinde verilir.
Akut eklem romatizması ve glomerulonefriti önlemek amacıyla hemolitik streptokoklara bağlı her türlü enfeksiyonun tedavisine en az 10 gün süreyle devam edilmesi tavsiye olunur.Ciddi renal fonksiyon bozukluğu olan hastalarda (kreatinin klirensi <30 ml>
Anahtar Kelimeler: Combicid Tablet 375 Mg 10 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Combicid Tablet 375 Mg 10 Tablet yan etkileri, Combicid Tablet 375 Mg 10 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri