Combicid 250mg/5ml 100 Ml Süspansiyon

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Sultamisilin

Kategori: Sistemik Antiinfektifler, Antibiyotikler/Antibiyotik

Fiyat 23,62 TL

Barkod No 8699569280132





Formülü:

Her 5 mL'de;

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

CombicidÒ duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu aşağıdaki enfeksiyonlarda endikedir.

Kontrendikasyonları:

Penisilin allerjisi bulunan kişilerde kullanılması kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Geçmişinde penisilin ve/veya birçok allerjene aşırı hassasiyeti olan kişilerde penisilin kullanımına bağlı, bazen fatal, aşırı duyarlılık reaksiyonları bildirilmiştir. Bu yüzden penisilin tedavisinden önce geçmişteki penisilin, sefalosporin ve diğer allerjenlere duyarlılık reaksiyonları olup olmadığı dikkatle soruşturulmalıdır. Allerjik bir reaksiyon oluşursa ilaç kesilmeli hemen uygun tedaviye başlanmalıdır. Ciddi anafilaktik reaksiyonlarda adrenalin kullanılmalıdır. Ayrıca oksijen, intravenöz steroidler ve entübasyon dahil hava yollarının açık tutulması sağlanmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Genellikle sultamisilin iyi tolere edilir. Tedavi süresince gözlenen yan etkilerin çoğu hafif ve orta şiddette olup, normal olarak tolere edilir. Çok sık olmamakla birlikte bulantı, kusma, diyare, deri döküntüsü, kaşıntı, anemi, trombositopeni, eozinofili ve lökopeni görülebilir. Bu belirtiler geçici olup ilaç kesilince kaybolurlar ve duyarlılık reaksiyonları olarak kabul edilirler. Ayrıca karaciğer enzimlerinde yükselmeler olabilir.

İlaç etkileşimleri:

Ampisilin ve allopurinolün birlikte kullanımı hastalarda deri döküntüsü insidansını yalnız ampisilin alanlara göre önemli derecede arttırır. Ancak CombicidÒ ve allopurinolün birlikte kullanımı  ile ilgili veri bulunmamaktadır.

Kullanım şekli ve dozu:

Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

Anahtar Kelimeler: Combicid 250mg/5ml 100 Ml Süspansiyon prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Combicid 250mg/5ml 100 Ml Süspansiyon yan etkileri, Combicid 250mg/5ml 100 Ml Süspansiyon fiyatı, ilaç bilgileri