Clenil Kompoze {100 mcg Salbutamon+50 mcg Beklometazon Dipropiyonat 200 Doz}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/beklometazon dipropiyonat kombinasyonudur

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Bronşiyal astma, astmatik bronşit, kronik bronşit ve bronkospastik bileşeni olan amfizem.

Kontrendikasyonları:

Viral ve tüberküloz enfeksiyonlarda ve bileşenlerine duyarlığı olan kişilerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Topikal ürünlerin uzun bir süre için kullanımı duyarlığa ve nadiren de sistemik yan etkilere neden olabilir. Bu durumlarda tedavi kesilmeli ve uygun tedavi başlatılmalıdır.
İskemik kardiyopati, kardiyak yetmezlik, hipertiroidizm, ciddi hipertansiyonu olan hastalarda ve daha önceden diğer sempatomimetik ilaçları yüksek dozlarda almış olan hastalarda bu preparat dikkatle kullanılmalıdır. Bu preparat beta blokerler (örneğin propranolol ) ile birlikte uygulanmamalıdır.
Optimum yarar sağlamak için düzenli olarak ve kullanma talimatına uygun şekilde kullanılmalıdır.
Hamilelerde kullanımı: Hamilelik sırasında ilaçlar sadece mutlak zorunluluk hallerinde ve direkt medikal kontrol altında uygulanmalıdır.
Emziren annelerde kullanımı: Salbutamolun anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.İlacın anne için önemine göre ilacı kesme ya da emzirmeyi kesme konusunda bir karar verilmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Tavsiye edilen dozlarda CLENİL® KOMPOZE İnhalasyon Aerosolü'nün kullanımına bağlı olarak hiçbir ciddi yan etki bildirilmemiştir.Sadece bazı hastalar ses kısıklığından şikayet etmektedirler. Bazı hastalarda ağız ve boğazda lokal enfeksiyonlar görülmüştür; Bu enfeksiyonlar tedavi kesilmeksizin antimikotiklerle uygun tedavi sonucu süratle kaybolurlar. Bazı hastalarda yüksek dozaj ile geçici yan etkiler (hafif taşikardi, hafif müsküler tremorlar) görülebilir. Fakat bunlar tedavinin ilk günlerinden sonra veya gereğinde dozajın azaltılması üzerine kaybolurlar. Sistemik yan etkiler kullanılan düşük dozlar nedeniyle beklenilmez; bunların görülmesi ancak uzun süreli tedavilere atfedilebilinir.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

İlaç etkileşimleri:

Herhangi bir ilaç etkileşmesi bildirilmemiştir.

Kullanım şekli ve dozu:

Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde;
Yetişkinlerde: Günde dört-altı defa 2 puf
12 yaşın altındaki çocuklar: Terapötik etkiye göre günde 2-4 defa 1-2 puf
CLENİL® KOMPOZE İnhalasyon Aerosolü'nün inhalasyonunun etkisi en az dört saat devam eder. Bir defada iki puftan fazlası kullanılmamalıdır ve uygulama dört saatten önce tekrarlanmamalıdır.
Anahtar Kelimeler: Clenil Kompoze {100 mcg Salbutamon+50 mcg Beklometazon Dipropiyonat 200 Doz} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Clenil Kompoze {100 mcg Salbutamon+50 mcg Beklometazon Dipropiyonat 200 Doz} yan etkileri, Clenil Kompoze {100 mcg Salbutamon+50 mcg Beklometazon Dipropiyonat 200 Doz} fiyatı, ilaç bilgileri