Ciprolon 250 Mg 10 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Osel İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Siprofloksasin

Kategori: Diğer/Antibakteriyel

Fiyat 3,75 TL

Barkod No 8699788090017





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Siprofloksaisne duyarlı bakterilerin hasıl ettiği aşağıdaki enfeksiyonlar. - Üst solunum yolları, otitis media, sinüzit,- Alt solunum yolları pnömoni, bronkopnömoni,- Göz enfeksiyonları,- İdrar yolları enfeksiyonları,- Genital organlar, üretrit, prostatit orşi- epididimit, vajinit, servist, endometrit, salpenjit, gonore,- Karın boşluğu safra yolları, mide baarsak enfeksiyonları, peritonit, - Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları,- Kemik ve mafsal enfeksiyonları, osteomiyelit, septik artrit,- Septisemi, bakterimi,- İmmün sistemi iyi çalışmayan hastalarda profilaktik olarak, - E. coli, Shigella, Salmonella ve campyolobacter'in oluşturduğu akut diyarede tedaviden önce patojen mikroorganizmanın tanınması ve hassasiyetinin ölçülmesi için uygun numuneler alınmalıdır.

Kontrendikasyonları:

Etken maddeye aşırı duyarlı kişilerde kontrendikedir, Gebelerde laktasyonda ve gelişme çağındaki gençlerde kullanılmaz.

Uyarılar/Önlemler:

1- Siprofloksasin merkezi sinir sisteminde stimilasyona sebep olabiir. Bu nedenle organik beyin hastalığı olanlarda dikkatle kullanılmalıdır.
2- İdrar asidik olduğu sürece insanda kristalüri nadirdir. Siprofloksasin tedavisi sırasında idrar asid tuıtmalı ve bol su içimelidir.
3- İlaç etkilşeşimleri siprofloksasin tedavisi sırasında plazma teofilin seviyeleri yükselir ve eliminasyonu uzar bu 2 ilaç birlikte verilmemelidir. Aliminyum hidroksit ve magnezyum hidroksit siprofloksasine absorbsiyonunu ve kan seviyelerini azaltır.
Probenesid siproloksasin itrahını engeller ve kan seviyelerini yükseltir.
4- Siprofloksasin tedavisi sırasında pseudonomas aeruginosa ilaca karşı rezistan kazanabilir veya süper enfeksiyonlar görülebilir. Gereğinde tedavi sırasında kültür alınarak kontrol yapılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Gastrointestinal şikayet: ağız mukozasında ağrı, bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı, disfaji, oral kandidiasis. Deri reaksiyonlar ve allerjiı: Döküntü, kaşıntrı, ürtiker, fotosensitivite, flushing, ateş, titreme, angioeidema, yüz ve boyun ödemi, deri kandidiazis'i, erythema nodusum, hiperpigmentasyum. Duyu organları: Görme bulanıklığı, renk algısında bozulma, parlak görme, iyi görememe, diplopi, göz ağrısı, tinnitus, tat bozukluğu .Kas, kemik: Eklem ağrısı, tutukluğu, göğüs veya bel ağrısı, güt alevlenmesi. Diğer yan etkiler: böbrek fonksiyon bozukluğu, idrar retansiyonu, üretral kanama, vaginitis, asidozis,Kardiyovasküler : çarpıntı, flutter, ektopik vuruşlar, senkop, hipertansiyon, angina pectoris,Solunum : akciğer ödemi, hıçkırık, hemoptizi, dispne, bronkospazm. Bu balirtiler hafif olup ilacın kesilmesiyle kaybolur.

İlaç etkileşimleri:

İlaç etkilşeşimleri siprofloksasin tedavisi sırasında plazma teofilin seviyeleri yükselir ve eliminasyonu uzar bu 2 ilaç birlikte verilmemelidir.

Kullanım şekli ve dozu:

Hafif orta şiddetli enfeksiyonlarda sabah akşam 1x500 mg. Komplikasyonsuz alt idrar yolları sabah ve akşam 1-2 tablet (250 mg). Gonore tek doz 1/2 tablet ile tedavi edilir. Ağır,kronik ve nüks eden enfeksiyonlarda sabah ve akşam 1.5 tablet (750 mg)
Anahtar Kelimeler: Ciprolon 250 Mg 10 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Ciprolon 250 Mg 10 Tablet yan etkileri, Ciprolon 250 Mg 10 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri