Cellcept 500 Mg 150 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Roche Müstahzarları Sanayi A.Ş.

Etken Madde: Mikofenolat Mofetil

Kategori: Diyaliz & Transplantasyon/İmmünsupresan; inozin monofosfat dehidrogenaz(IMPDH)inhibitörü

Fiyat 360,88 TL

Barkod No 8699505092973





Formülü:


Bir film kaplı tablet 500 mg mikofenolat mofetil içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:


CellCept, allojen böbrek nakli alıcısı hastalarda, organ reddinin profilaksisi ve ilk veya refrakter organ reddi tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

CellCept'e karşı alerjik reaksiyonlar gözlemlenmiştir. Bu nedenle; mikofenolat mofetile, mikofenolik aside veya ilacın içerdiği diğer yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda, CellCept kullanımı kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

İlaç kombinasyonları içeren immün supresif tedavi uygulanan tüm hastalarda olduğu gibi, immün supresif tedavinin bir parçası olarak CellCept alan hastalar, lenfoma ve özellikle deride olmak üzere, diğer malignitelerin gelişimi açısından yüksek risk altındadır. (Bkz. Yan Etkiler/Advers Etkiler). Bu risk, herhangi bir spesifik ajanın kullanılmasından çok, immünosupresyonun yoğunluk ve süresi ile ilişkili görünmektedir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

İmmün süpresif ilaçlara bağlı advers olay profilinin oluşturulması altta yatan hastalıkların varlığı ve başka birçok ilacın aynı anda kullanımı nedeniyle genellikle zordur.

İlaç etkileşimleri:

Asiklovir: Mikofenolat mofetil asiklovir ile birlikte uygulandığında, MPAG ve asiklovir plazma konsantrasyonlarının, her iki ilacın ayrı uygulanması ile görülenden daha yüksek olduğu saptanmıştır. Böbrek yetmezliğinde, hem MPAG ve hem de asiklovir plazma konsantrasyonları arttığından, mikofenolat mofetilin ve asiklovirin veya öncül ilaçlarının (örn. valasiklovir) tübüler sekresyon için birbiri ile yarışması ve her iki ilacın konsantrasyonlarının daha da artma potansiyeli vardır.

Kullanım şekli ve dozu:

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

Anahtar Kelimeler: Cellcept 500 Mg 150 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Cellcept 500 Mg 150 Tablet yan etkileri, Cellcept 500 Mg 150 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri