Celestoderm-v % 0,1 15 Gr Krem

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Schering Plough Tıbbi Ürünler Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Seftibuten

Kategori: Dermatoloji/Antienflamatuar, antipruritik ve vazokonstriktif

Fiyat 63,16 TL

Barkod No 8699790350222





Formülü:

Her gram Celestoderm-V Krem'de 1.0 mg (% 0.1) betametazona eşdeğer betametazon valerat bulunur.Koruyucu olarak klorokrezol içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Celestoderm-V Krem, ekzema (atopik, infantil, nümüler) kontakt dermatit, seboreik dermatit, nörodermatit, güneş dermatiti, eksfoliatif dermatit, staz dermatiti, radyasyona bağlı dermatit, intertrigo, otitis eksterna, sedef , senil pruritus gibi kortikosteroid tedavisine yanıt veren dermatozların enflamatuvar semptomlarının tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Celestoderm-V Krem'e aşırı duyarlı olan kişilerde, Rosacea, acne vulgaris ve perioral dermatitislerde, primer viral cilt enfeksiyonlarında (Herpes simplex gibi) kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Celestoderm-V krem uygulaması sırasında tahriş ya da hassasiyet ortaya çıkarsa, tedavi kesilmeli ve uygun başka bir tedaviye geçilmelidir. Enfeksiyon gelişmesi durumunda, uygun bir antimikotik ya da antibakteriyel ilaç tedavisine başlanmalıdır. Kısa zamanda olumlu bir sonuç alınamazsa, kortikosteroid kullanımı, enfeksiyon kontrol altına alınana dek durdurulmalıdır.

Celestoderm-V Krem, göz hastalıklarında kullanıma uygun değildir.

Gebelik ve Çocuklarda Kullanım
Celestoderm-V Krem'in gebelerde güvenilirliği ve etkinliği ile ilgili veri olmadığından, gebelerde tıbbi zorunluluk dışında kullanılmamalıdır.

Adrenal supresyon gibi, sistemik kortikosteroid uygulamalarında görülen yan etkiler, özellikle bebek ve çocuklarda lokal kortikosteroid tedavisi sırasında da görülebilir. Bu nedenle bebek ve çocuklarda tedavi mümkün olan en düşük miktarlarda ve en kısa süre ile sınırlı tutulmalıdır.

Uygulama geniş bir alana yayılıyorsa ya da kapalı uygulama tekniği uygulanıyorsa, topikal kortikosteroidlerin sistemik emilimi artar. Bu gibi durumlarda ve uzun süreli tedavilerde, özellikle bebek ve çocuklarda dikkatli olunmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Lokal kortikosteroid uygulamasına bağlı olarak, özellikle giysilerle örtülü kalan bölgelerde, yanma, kaşıntı, tahriş, kuruluk, follikülit, hipertrikoz, akneiform lezyonlar, hiperpigmentasyon, perioral dermatit, alerjik kontakt dermatit, deri maserasyonu, ikincil enfeksiyon, deri atrofisi, striae ve miliaria gibi istenmeyen etkiler görülür.

İlaç etkileşimleri:

Probenesid sefalosporinlerle birlikte kullanıldığında bunların böbrek tubuluslarından salgılanmasını azaltarak sefalosporinlerin kan düzeylerinin daha yüksek olmasına ve daha uzun zaman devam etmesine yol açar.

Kullanım şekli ve dozu:

Dermatoz üzerine, günde 1-3 kez ince bir tabaka halinde sürülür.

Günde 1 ya da 2 kez uygulamak, genellikle yeterli tedaviyi sağlar. Ancak, uygulama sıklığının, hastanın ağırlığına göre saptanması önerilir. Hafif vakalar, günde 1 kez uygulamaya iyi yanıt verirken, daha ağır vakalarda, uygulama sıklığını artırmak gerekebilir.
Anahtar Kelimeler: Celestoderm-v % 0,1 15 Gr Krem prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Celestoderm-v % 0,1 15 Gr Krem yan etkileri, Celestoderm-v % 0,1 15 Gr Krem fiyatı, ilaç bilgileri