Cebedex 5 Ml Göz Damlası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Deksametazon

Kategori: Duyu Organları/Kortikosteroid (Oftalmik)

Fiyat 3,54 TL

Barkod No 8699704610756





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Gözün ön segmentinde ortaya çıkan mekanik, kimyasal veya immünolojik orjinli enflamasyonların tedavisinde; allerjik eksternal otit; riskli olmasına rağmen steroid tedavinin gerekli görüldüğü pürülan ya da pürülan olmayan infektif eksternal otit gibi dış kulak yolunun steroid tedaviye cevap veren enflamasyonlu durumlarında kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Herpetik ve mikotik keratit, göz tüberkülozu, glokom anamnezi, gözün tüm bakteriyal ve viral enfeksiyonları, gözün ve kulağın fungal enfeksiyonları, preparatın herhangi bir komponentine aşırıduyarlık durumu, kulak zarı perfore olan hastalar.

Uyarılar/Önlemler:

: Korneanın incelmesine neden olan hastalıklarda lokal kortikosteroidlerin kullanımı ile perforasyon oluşabileceği unutulmamalıdır. Zorunlu olmadıkça hamilelerde kullanılmamalıdır

Yan etkiler/Advers etkiler:

Uzun süren tedavilerde göz sinirlerinde harabiyet, glokom, görüş alanı ve görüş berraklığında azalma, posterior sunkapsüler katarakt oluşumu; nadiren gözde yanma, batma.

İlaç etkileşimleri:

Yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

Göze günde 3 ile 6 kez 2'şer damla. Dış kulak yolu temizlenip kurulandıktan sonra başlangıç dozu günde 2-3 kez 3-4 damladır. Eğer istenirse dış kulak yolu solüsyonla doldurulmuş bir gazlı bezle kapatılır. Gazlı bezin solüsyonla devamlı nemli kalması sağlanır ve 12-24 saat sonra yerinden alınır.
Anahtar Kelimeler: Cebedex 5 Ml Göz Damlası prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Cebedex 5 Ml Göz Damlası yan etkileri, Cebedex 5 Ml Göz Damlası fiyatı, ilaç bilgileri