Calcimed D3 20 Eff. Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Vitamed İlaç Tic.Ltd.Şti.

Etken Madde: Kalsiyum Karbonat + Vitamin D3

Kategori: Vitamin, Mineral ve Kan Yapıcılar/Vitamin, Mineral

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699835020080





Formülü:

Her efervesan tablet, 1.500 mg (600 mg kalsiyum iyonlarına eşdeğer) Kalsiyum karbonat ve 4.0 mg (400 IU Vitamin D3'e eşdeğer) Kolekalsiferol konsantresi pudra form [0.010 kolekalsiferol, 0.008 mg all-rac-alfa-Tokoferol, 0.300 mg parsiyel hidrojenlenmiş soya fasulyesi yağı, 1.520 mg jelatin, 1.520 mg sukroz, 0.642 mg mısır nişastası] içermektedir. Tatlandırıcı olarak sodyum sakkarin ve sodyum siklamat, lezzet verici olarak ise Limon Aroma "BSL" Kod-No. 119 (manitol, sorbitol, dekstrin, D-glukono delta-lakton akasya, doğal / doğal benzeri limon yağı Kod 5205 R, doğal limon yağı Kod 5379, doğal / doğal benzeri sıvı limette Kod 5151) ihtiva etmektedir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Vitamin D3 ve Kalsiyum eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkan osteoporoz, osteomalazi ve fibröz osteodistrofi gibi şikayetlerin giderilmesinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Bileşenlerin bir veya birden fazlasına alerji, hipervitaminoz D, hiperkalsemi, nefrolitiaz, ürolitiaz veya renal yetmezlik durumlarında kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Böbrek taşı ve hiperkalsiüri geçmişi olan hastalarda doktor kontrolü altında kullanılır. Kalsiyum karbonat emilim bozukluğu en fazla aklorhidri hastalarında görülmektedir; fakat bu hastalarda hiperkalsemi ve hiperkalsiüri ancak uzun süreli tedavi sonrası gelişebilir. Kalsiyum ile beraber yüksek dozda D vitamini tedavisi gören hipoparatiroid hastalarında hiperkalsemi ve hiperkalsiüri gelişimi daha hızlıdır. Yüksek doz D vitamini ve kalsiyum tedavisi gören hastalarda düzenli olarak plazma kalsiyum seviyesini takip etmek amacıyla plazma protein seviyelerinin ölçülmesi gerekir. Böbrek dializi gören hastalarda fosfat bağlayıcı olarak kullanıldığında serum fosfat ve kalsiyum seviyeleri düzenli olarak ölçülür. Dijital alan hastalar hiperkalsemiden korunmalıdır.

GEBELİK VE LAKTASYONDA KULLANIM: Gebelik kategorisi B'dir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Merkezi sinir sistemi: baş ağrısı, Endokrin sistem ve metabolizma: Hiperkalsemi, hipofosfatemi, Gastroentestinal sistem: Karın ağrısı, asit salgısında bir artış olabilir, anoreksi, kabızlık, şişkinlik, laksatif etki, bulantı, kusma, ağız kuruluğu. Ayrıca nadiren de olsa süt alkali sendromu ya da aşırı alınımına bağlı olarak böbrek taşı, iştahsızlık, kemik ağrısı, poliüri, kas zaafiyeti, uyku hali veya konfüzyon görülebilir. Yüksek doz alan hastalarda veya böbrek dializi gören hastalarda alkalosis oluşabilir.

İlaç etkileşimleri:

Kalsiyum kanal blokerlerin etkisi kaybolabilir. Levotiroksin ile birlikte alındığında T4 emilimini azaltabilir. Bu nedenle en az 4 saat ara ile alınmalıdır. Polisterin sulfonat ile birlikte kullanımı potasyum bağlama kabiliyetini azaltır. Birlikte kullanılmamalıdır. Tetrasiklinler, atenolol, kinolon grubu antibiyotikleri, alendronat, florür içeren preparatlar, demir preperatları ve çinko ile birlikte alımını gerektiren durumlarda bu preparatların absorpsiyonunu azaltacağı için dört saatlik ara verilmelidir. Tiazid diüretikler idrarda kalsiyum atılımını azalttığı için hiperkalsemi beklenebilir. Dijital kullanan hastalarda hiperkalsemi oluşturabileceği için kullanılmamalıdır. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

Kullanım şekli ve dozu:

Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde; günde 1 efervesan tablet bir bardak (150 ml) suda çözülerek alınır.
Anahtar Kelimeler: Calcimed D3 20 Eff. Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Calcimed D3 20 Eff. Tablet yan etkileri, Calcimed D3 20 Eff. Tablet fiyatı, ilaç bilgileri