Cal-d-vita 30 Efervesan Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Bayer Türk Kimya San. Tic. Ltd. Şti.

Etken Madde: Kalsiyum + Vitamin D3

Kategori: Kas ve İskelet Sistemi/Osteoporoz tedavisi

Fiyat 11,8 TL

Barkod No 8699546029327





Formülü:

Bir efervesan tablet 1500 mg kalsiyum karbonat (600 mg elementer kalsiyuma eşdeğer) ve 400 I.U. D3 vitaminin içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Menapoz sonrası (tip I) osteoporoz, senil (tip II) osteoporoz ve osteomalazinin önlenmesi ve tedavisinde, kalsiyum ve D vitamini eksikliğinin takviyesinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Bileşenlere alerjisi olanlarda, hiperparatiroidizm (primer ve sekonder), D vitamini hipervitaminozu, hiperkalsemisi olanlarda, böbrek fonksiyon bozukluğu ve/veya böbrek taşı ile birlikte veya tek başına ciddi hiperkalsiüresi olanlarda, fenilketonüride, hiperkalsemi ve hiperkalsiürinin eşlik ettiği uzun süreli immobilizasyon durumlarında.

Uyarılar/Önlemler:

Arterioskleroz ve kalp hastalığı, hafif ve orta derecede böbrek yetmezliği, hafif hiperkalsiürisi veya böbrek taşı hikayesi olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Diyabetiklere uygundur.

Gebelik ve Emzirme Döneminde Kullanımı:

Bu ürün hamilelik esnasında ve emziren annelerde kullanılabilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Nadiren hafif gastrointestinal rahatsızlık görülmüştür.

İlaç etkileşimleri:

Aşırı miktarlarda alkol, kafein, tütün, bol miktarda bulunan lif ve fitatlar kalsiyum emilimini azaltır. Bazı antikonvülsanlar (ör. fenitoin), sodyum florür veya oral tetrasiklin Cal-D-Vita ile etkileşebilir. Bu nedenle her iki doz arasında 1-2 saatlik bir ara verilmelidir. Diüretikler ve tiazidin birlikte uygulanması hiperkalsemiye sebep olabilir. Östrojen içeren ilaçlar kalsiyum emilimini artırabilir. Kardiyak glikozit kullanan hastalarda, hiperkalsemi kardiyak aritmilere neden olabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Günde 1-2 efervesan tablet: Kalsiyum ve D vitamini yetersizliğinde, osteomalazi ve osteoporozun önlenmesi ve tedavisinde. Efervesan tabletler bir bardak su içinde eritilerek yemeklerden yarım saat önce veya sonra alınır.

Doz Aşımı:

Akut ve kronik aşırı doz hiperkalsemi ile birlikte D hipervitaminozu ile sonuçlanabilir. Bulantı, kusma, polidipsi, poliüri ve konstipasyon gibi belirtiler görülür. Bu durumda tüm kalsiyum ve D vitamini içeren maddelerin alımı durdurulmalı ve rehidratasyon uygulanmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Cal-d-vita 30 Efervesan Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Cal-d-vita 30 Efervesan Tablet yan etkileri, Cal-d-vita 30 Efervesan Tablet fiyatı, ilaç bilgileri