Biotrin {100 cc Suspansiyon}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antibakteriyel

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu; abse, akut ve kronik bronşit, enterit, farenjit, koli enfeksiyonları, paratifo, piyelit, piyelonefrit, piyodermi furonküloz, sinüzit, sistit, solunum yolları, tifo, tonsillit, üretrit, ürogenital ve gastrointestinal sistem enfeksiyonları tedavisinde endikedir

Kontrendikasyonları:

Daha önceden aşırı duyarlılığı olan asetilsalisilik asit ile diğer nonspesifik antienflamatuar ajanlara, bronkospastik, anjiyoödem, burun polipi sendromu şeklinde reaksiyon gösteren kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Trombositopeni riskini ve antidiyabetik ajanlarla beraber kullanıldığında hiperglisemi riskini arttırır. Kullanım sırasında yeterli sıvı alınması tavsiye edilir. Kalp yetmezliği olanlarda diüretiklerle beraber kullanılmaz. Renal yetmezlik, laktasyon, yaşlı hastalarda ve fotosensitivitede dikkatla kullanılmalıdır. Ayrıca karaciğer ve böbrek rahatsızlığı olanlarda, prematürelerde, yeni doğanlarda, kan tablosu bozuk olanlarda ve gebelerde kullanılmaz. Uzun tedavilerde kan tablosu kontrol edilmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bulantı, kusma, eritem, ürtiker, renal tübüler asidoz ve anoreksi yan etkilerdir.

İlaç etkileşimleri:

Lityum, hidandoin, sülfonamit, sülfonilüre, metablokerler gibi kan proteinlerine yüksek oranda bağlanma ilaçları alan kişilerde bu ilaçların bağlandıkları yerden koparıp kendi yerleşerek etkilerini arttırabilir. Biophen metotreksat ile beraber kullanıldığında metotreksat'ın tübüler sekresyonu azaltarak toksisitesini arttırabileceği için dikkatli olunmalıdır. İbuprofen ödem oluşturabileceği için prosemitlerle kullanıldığında dikkat edilmelidir. Ayrıca kumarin gibi antikoagülanlarla etkileşme olduğundan yeniden antikoagülan ayarlanması gerekebilir. Dikkatli kullanılması gerekir.

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde 2x1 tablet/gün Çocuklarda 6mg trimetoprim veya 30mg sülfametoksazol/kg dozda sabah ve akşam kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Biotrin {100 cc Suspansiyon} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Biotrin {100 cc Suspansiyon} yan etkileri, Biotrin {100 cc Suspansiyon} fiyatı, ilaç bilgileri