Baktrisid Ds {20 Tablet}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antibakteriyel (Sulfonamid grubu)

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu; Abse, akut ve kronik bronşit, enterit, farenjit, furonküloz, gastrointestinal sistem enfeksiyonları, koli enfeksiyonları, paratifo, piyelit, piyelonefrit, piyodermi, sinuzit, sistit, solunum yolları, tifo, tonsillit, üretrit, ürogenital sistem enfeksiyonları tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Sulfonamidlere ve trimetoprim'e hipersensitivitesi olan vakalarda ve folat yetersizliğine bağlı megaloblastik anemisi bulunan hastalarda kontrendikedir. Plasentadan geçen ve sütle itrah olunan sulfonamidler, kernikterus'a neden olur. Bu sebeple, BAKTRİSİD DS gebelikte, süt verme döneminde ve iki yaşın altındaki çocuklarda kullanılmaz.

Uyarılar/Önlemler:

Trombositopeni riskini ve antidiyabetik ajanlarla beraber kullanıldığında hiperglisemi riskini arttırır. Kullanım sırasında yeterli sıvı alınması tavsiye edilir. Kalp yetmezliği olanlarda diüretiklerle beraber kullanılmaz. Renal yetmezlik, laktasyon, yaşlı hastalarda ve fotosensitivitede dikkatla kullanılmalıdır. Ayrıca karaciğer ve böbrek rahatsızlığı olanlarda, prematürelerde, yeni doğanlarda, kan tablosu bozuk olanlarda ve gebelerde kullanılmaz. Uzun tedavilerde kan tablosu kontrol edilmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bulantı, kusma, eritem, ürtiker, renal tübüler asidoz ve anoreksi yan etkilerdir.

İlaç etkileşimleri:

Başta tiazidler olmak üzere diüretik kullanan yaşlı hastalarda trombositopeni insidansında artış gözlenmiştir.

Varfarin alan hastalarda protrombin zamanını uzatır.Bu nedenle dikkatle kullanılmalıdır.Fenitoinin karaciğerde metabolize oluşunu engelleyebilir.Metotreksat'ı plazma proteinlerine bağlanma yerinden ayırarak serbest metotreksat konsantrasyonunu arttırır.Hipoglisemik ajanların hipoglisemik

etkilerini arttırabilir.Böbrek transplantasyonundan sonra siklosporin-kotrimoksazol verilen hastalarda geçici böbrek fonksiyon bozukluğu gözlenmiştir.

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde 2x2 tablet ve 2x1 fort tablet/günÇocuklarda 6mg trimetoprim veya 30mg sülfametoksazol/kg hesabıyla sabah ve akşam dozda kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Baktrisid Ds {20 Tablet} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Baktrisid Ds {20 Tablet} yan etkileri, Baktrisid Ds {20 Tablet} fiyatı, ilaç bilgileri