Wintus 20 Film Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Sandoz Ürünleri İlaç Gıda Kimya ve Tohum San. A.Ş.

Etken Madde: Parasetamol + Dextromethorphan Hbr + Phenylephrine Hcl + Chlorpheniramine Maleate

Kategori: Grip ve Soğuk Algınlığı/Analjezik, Antipiretik, Antihistaminik, Dekonjestan

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699516125028





Formülü:

Her Drajede;

Parasetamol 250 mg,
Dekstrometorfan hidrobromür 10 mg,
Fenilefrin hidroklorür 5 mg,
Klorfeniramin maleat 2 mg

Yardımcı Maddeler:
Boyar madde; tartrazin

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Wintus Draje, soğuk algınlığının neden olduğu öksürük, konjesyon, ateş, başağrısı, kas ve eklem ağrılarında, grip, bronşit, sinüzit ve rinitte kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Wintus Draje'nin bileşimindeki herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlılığı olan kişilerde kontrendikedir. İlerlemiş hipertansif kalp damar hastalığı, hipertiroidisi, glokomu, prostat hipertrofisi, ilerlemiş diyabeti, karaciğer ve böbrek hasarı olanlar ve MAO inhibitörü alanlar kullanmamalıdır.
Gebelikte ve laktasyonda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Bileşiminde bulunan tartrazin nedeniyle aşırı duyarlılık reaksiyonları gelişebilir. Eğer aşırı duyarlılık reaksiyonları meydana gelirse, ilaç bırakılmalıdır. Fenilefrin gerçekte normotansif hastalarda kan basıncına etkimemesine rağmen, hipertansiflerde kullanılırken dikkat edilmeli ve tavsiye edilmiş dozun fazlası kullanılmamalıdır. Çünkü sinirlilik, baş dönmesi veya uykusuzluk meydana getirebilir. Özellikle çocuklarda eksitabiliteye, sersemliğe neden olabilir. Wintus draje alınırken alkollü içeceklerden kaçınılmalıdır. Doktor tarafından tavsiye edilmedikçe, kalp hastalığı, yüksek kan basıncı, tiroid hastalığı, diyabet, astım, glokom, amfizem, kronik obstrüktif akciğer hastalığı, nefes darlığı, prostat bezinin büyümesinden dolayı idrara çıkma zorluğu ve nefes alma zorluğu olan hastalar Wintus Draje almamalıdır. Klorfeniramin maleat'ın sedatif etkisinden dolayı, Wintus Draje alanlar motorlu taşıt ve makina kullanmamalıdır. Wintus Draje 7 günden daha fazla alınmamalıdır. Eğer semptomlar iyileşmiyor ve yüksek ateşle (39.5oC) eşlik ediyorsa, doktora danışılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Genellikle yüksek dozlarda alındığında, baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, kusma, kabızlık, deri döküntüsü, terleme, çarpıntı, sinirlilik, iştah kaybı, zor idrar yapma, bulanık görme, karın ağrısı görülebilir. Bu tür yan etkilerin ortaya çıktığı durumlarda doz azaltılmalıdır.

İlaç etkileşimleri:

Monoamin oksidaz (MAO) inhibitörleri alınıyorsa, Wintus draje kullanılmamalıdır.

b-adrenerjik bloker ilaçlar fenilefrinin baskılayıcı etkisini arttırabilirler.

Wintus Draje diğer sempatomimetik ajanlarla beraber dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği takdirde;

Yetişkinlerde (12 yaş ve daha büyüklerde):Her altı saatte 1-2 draje kullanılır.

Çocuklarda (6-12 yaş arası) her altı saatte 1 draje kullanılır.

6 yaşın altındaki çocuklarda güvenilirliği kanıtlanmamıştır.



AŞIRI DOZ VE TEDAVİSİ :

Aşırı dozlarda parasetamol bazı hastalarda hepatik toksisiteye neden olabilir. Parasetamolün aşırı dozunda, doza bağlı bir komplikasyondur.

12-48 saat içinde karaciğer enzimleri yükselebilir ve protrombin zamanı uzayabilir. Ancak klinik semptomlar dozun alınmasından 1-6 gün sonrasına kadar görülmeyebilir. 10 g'ın üzerinde alınması durumunda toksisite görülmesi muhtemeldir. Potansiyel hepatotoksik aşırı dozu takiben görülen ilk semptomlar: mide bulantısı, kusma, terleme ve genel vücut kırıklığıdır. Bu nedenle akut parasetamol zehirlenmesi durumunda 16 saat içinde parasetamolün spesifik antidotu N-asetilsistein veya metionin ile tedaviye başlanmalıdır. Ayrıca mide lavajla veya ipeka şurubu ile kusturularak boşaltılmalıdır. Hemodiyaliz veya hemoperfüzyon yapılabilir.

Eğer büyük miktarlarda alınmamışsa akut dekstrometorfan aşırı dozu genellikle ciddi belirti ve semptomlarla sonuçlanmaz. Aşırı doz alımında bulantı, kusma ve üriner retansiyon yanında görme bozukluğu, nistagmus, ataksi gibi santral sinir sistemini ilgilendiren belirtiler görülebilir.

Klorfeniramin toksisitesi akut alımından sonra birkaç saat içinde muhtemelen gözlenir. Antihistaminik/ antikolinerjik aşırı dozu olarak tedavi edilmelidir.

Fenilefrin aşırı dozunda daha sık olarak hafif anksiyete, taşikardi ve/veya hipertansiyon oluşur. Semptomlar geçicidir, hipertansif etki alfa adrenerjik blokerlerle tedavi edilebilir.
Anahtar Kelimeler: Wintus 20 Film Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Wintus 20 Film Tablet yan etkileri, Wintus 20 Film Tablet fiyatı, ilaç bilgileri