Vistaril {25 mg 25 Kapsül Şişe Ambalaj}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Pfizer İlaçları Ltd.Şti.

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Anksiyolitik,sedatif-hipnotik,antihistaminik ve antiemetik

Fiyat 0 TL





Formülü:

Her kapsülde 25 mg hidroksizin klorhidrata eşdeğer hidroksizin pamoat, ayrıca şeker ve kapsül boyar maddesi olarak kinolin sarısı, indigo karmin ve titanyum dioksit içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Psikonörozlara bağlı anksiyete ve gerginliğin semptomatik tedavisinde ve anksiyetenin ortaya çıktığı organik hastalıklarda yardımcı tedavi olarak kullanılır.
Kronik ürtiker, atopik ve kontakt dermatozlar gibi alerjik durumlara bağlı pruritler ve histaminle oluşan pruritlerin tedavisinde faydalıdır.
Sedatif olarak pre-medikasyonda veya genel anesteziden sonra kullanıldığında, Vistaril, meperidin ve barbituratların tesirini artırdığı için bunların pre-anestetik yardımcı tedavide kullanımları her hasta için ayrı ayrı ayarlanmalıdır. Atropin ve diğer belladonna alkaloidleri Vistaril tarafından etkilenmez.

VISTARIL'in antianksiyete etkinliği uzun süreli (4 ayı geçen) tedavilerde sistematik klinik çalışmalarla teyit edilmemiştir. Bu durumda hekim kişisel olarak her hastayı periyodik olarak değerlendirmelidir.

VISTARIL ayrıca, akut alkol kesilmesindeki ajitasyonun tedavisinde, opiumlarla analjezi dozlarını azaltmak için, taşıt tutmalarını kontrol için, değişik sebepli (mesela postoperatif) bulantı ve kusmaları kontrol için kullanılabilir. Gebelik bulantı ve kusmalarında emniyeti tespit edilmemiştir ve erken gebelikte kulllanımı kontrendikedir.
VISTARIL bazı tip kalp hastalıklarıyla beraber görülen anksiyete ve endişeyi kaldırmak özelliği ile bu hastalarda faydalı olur. VISTARIL' in digitalis etkisini herhangi bir şekilde engellediği görülmemiştir ve bu ilaçla beraberce kullanılabilir.

Kontrendikasyonları:

VISTARIL, daha önce bu ilaca aşırı duyarlılık göstermiş hastalarda kontrendikedir.

VISTARIL, gebe fare, sıçan ve tavşana verildiğinde, sıçanlarda insan terapötik sınırlarından önemli ölçüde yüksek dozlarda fötal anomaliler husule getirmiştir. İnsanlardaki klinik veriler, erken gebelikte emniyetini saptamak için yetersizdir. Bu veriler elde edilene kadar VISTARIL erken gebelik döneminde kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Bu ilacın insan sütü ile atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Bir çok ilaçlar bu yolla atıldığı için VISTARIL de emziren annelere verilmemelidir.
VISTARIL'in, narkotikler, non-narkotik analjezikler ve barbituratlar gibi merkezi sinir sistemi depresanlarının tesirini artırdığı göz önünde tutulmalıdır. Merkezi sinir sistemi depresanları ile VISTARIL beraber kullanılacaklarsa dozları azaltılmalıdır. Bu ilacın kullanılması uyuklama yapabileceğinden, VISTARIL alan hastalar araba kullanma veya tehlikeli makinelerde çalışmaya karşı uyarılmalıdırlar. Beraberce diğer merkezi sinir sistemi depresanları kullanmamaları tavsiye edilmeli ve beraberce alınacak alkolün tesirinin artabileceği bildirilmelidir.
Böbrek fonksiyon yetersizliği olan kimselerde dikkatle kullanılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

VISTARIL'in terapötik dozları, mental uyanıklığı nadiren etkiler. Bazen uyuklama olabilirse de bu genellikle geçicidir ve tedaviye birkaç gün devam etmekle veya doz azaltmakla kaybolabilir. Yüksek dozlarda ağız kuruluğu görülebilir.
Genellikle tavsiye edilenden önemli ölçüde daha yüksek dozlar verildiğinde iradi olmayan motor aktivite, bu meyanda nadiren tremorlar ve konvülsiyonlar bildirilmiştir. Tavsiye edilen dozlarda klinikçe önemli solunum depresyonu bildirilmemiştir.

BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

İlaç etkileşimleri:

Diğer antikolinerjik ajanlarla birlikte kullanılırsa ek antikolinerjik etki görülebilir. Alkol, trisiklik antidepresanlar, merkezi sinir sistemi depresanları özellikle anestetik ve barbitüratlar, M.S.S. depresanı antihipertansifler (klonidin, guanabenz, metildopa) ve parenteral magnezyum sulfat ile beraber kullanımı M.S.S.'ne depresan etkilerin artması şeklinde etkileşmelere sebep olur. Vistaril'in önceden verilmesi, zehirlenme tedavisinde apomorfin'in emetik tesirini azaltır. Opioid analjeziklerin Vistaril ile beraber kullanımı analjezik etki kadar, M.S.S. ve solunuma depresan ve hipotansif tesirleri de artırır.

Teşhiste kullanılan testlerde etkileşmeler: Allerjen ekstreleri ile yapılan deri testleri inhibe olabilir (test'den en az 72 saat önce ilaç kesilmelidir). İdrarda 17-hidroksikortikosteroid tayininde yalancı artmalar bildirilmiştir.

Kullanım şekli ve dozu:

Psikonörozlara bağlı anksiyete ve gerginliğin semptomatik tedavisinde ve anksiyete gözlemlenen organik hastalık durumlarındaki yardımcı tedavide: Erişkinlere günde 4 defa 50-100 mg; 6 ay - 6 yaş arası çocuklara bölünmüş dozlar halinde günde 50 mg ve 6 yaşından büyük çocuklara bölünmüş dozlar halinde günde 50-100 mg.

Alerjik durumlara bağlı kronik ürtiker, atopik ve kontakt dermatozlardaki prurit ve histamin aracılığı ile oluşan prurit tedavisinde: Erişkinlere günde 3-4 defa 25 mg, 6 ay - 6 yaş arası çocuklara bölünmüş dozlar halinde günde 50 mg, 6 yaşından büyük çocuklara bölünmüş dozlar halinde günde 50-100 mg.

Pre-medikasyon için veya genel anesteziyi takiben sedatif olarak: Erişkinlere 50-100 mg, çocuklara 0.6 mg/kg.
Bütün ilaçlarda olduğu gibi doz, hastanın tedaviye verdiği cevaba göre ayarlanmalıdır.

Doz Aşımı
VISTARIL aşırı dozunun en başlıca belirtisi hipersedasyondur. Nadiren hipotansiyon da görülebilir. Herhangi bir ilacın aşırı dozunun tedavisinde de olduğu gibi, birçok ilacın beraberce alınmış olabileceği akılda tutulmalıdır.

Spontan olarak kusma yoksa hasta kusturulmalıdır. Ayrıca hemen gastrik lavaj tavsiye edilir. Genel destekleyici tedavi, bu arada vital işaretlerin dikkatle takibi endikedir. Her ne kadar nadir ise de, hipotansiyon gelişirse, intravenöz sıvılar, levarterenol veya metaraminol ile kontrol edilebilir. Vistaril pressör etkisine karşı geldiği için epinefrin kullanılmamalıdır. Merkezi sinir sistemine depresan etkilere karşı koymak için kafein ve sodyum benzoat enjeksiyonu kullanılabilir. Spesifik bir antidot yoktur. Hidroksizin aşırı dozu tedavisinde hemodializin faydalı olacağı şüphelidir. Mamafih, barbitüratlar gibi diğer ajanların beraber alındığı vakalarda hemodializ endike olabilir. Vistaril'in yutulması veya tatbikinden sonra vücut doku ve sıvılarında miktarını tayin için pratik bir metod yoktur.
Anahtar Kelimeler: Vistaril {25 mg 25 Kapsül Şişe Ambalaj} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Vistaril {25 mg 25 Kapsül Şişe Ambalaj} yan etkileri, Vistaril {25 mg 25 Kapsül Şişe Ambalaj} fiyatı, ilaç bilgileri