Virosil 800 Mg 25 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Saba İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Asiklovir

Kategori: Dermatoloji/Antiviral

Fiyat 38.92 TL

Barkod No 8699511010091





Formülü:

10 g. (Suda çözünen ) krem : 500 mg Asiklovir içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Virosil Krem % 5, genital herpes enfeksiyonlarının başlangıç tedavisi ile inmüm sistemi etkilenmiş hastalardaki herpes labialis enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Asiklovire veya krem bileşimindeki diğer maddelere aşırı duyarlılığı veya kimyasal intoleransı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Sadece deri ile kaplı bölgeye uygulanır. Mukozaya uygulanmaz. Virusidal olmadığından tedavi kesildikten sonra herpesin tekrarlanmasını önlemez. Kremin hasta olmayan ve enfeksiyon belirtisi taşımayan kimselere koruyucu olarak veya nükslere engel olmak amacı ile kullanılmasının yararı hakkında bilgi yoktur. Virosil % 5 krem deri için hazırlandığında göze uygulanmamalıdır. Tavsiye edilen doz miktarı, uygulama sıklığı ve tedavi süresi aşılmamalıdır. Tekrarlayan herpes enfeksiyonlarının tedavisinde profilaktik ilaç kullanımı önerilmez.

ÇOCUKLAR, GEBELER VE EMZİREN ANNELERDE KULLANIMI :
Tropikal asiklovirin çocuklarda kullanımı ile ilgili yeterli bilgi mevcut değildir. Bugüne kadar ilacın hamile bayanlarda kullanımı ile ilgili yeterli ve kontrollü bilgi mevcut olmadığından, gebelerde ancak çok gerekli olduğu takdirde hekim kontrolü altında kullanılmalıdır. İlacın topikal kullanım sonrası anne sütüne geçip geçmediği bilinmediğinden asiklovir emziren annelerde dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

İlaç ülserli genital lezyonlara topikal uygulandıktan sonra hafif ağrı oluşabilir. Nadiren kaşınma, kızarıklık ve vulvit bildirilmiştir.

İlaç etkileşimleri:

Amlodipin, herhangi bir istenmeyen etkileşim olmadan tiazid diüretikler, beta blokerler, konversiyon enzim inhibitörleri, uzun etkili nitratlar, dil altı nitrogliserin, non-steroid antienflamatuar ajanlar, steroidler, antibiotikler ve oral antidiabetik ilaçlarla kombine kullanılmaktadır.

Kullanım şekli ve dozu:

Virosil Krem % 5, deriye topikal olarak uygulanır.
Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde lezyonları kaplamaya yetecek miktarlarda her 3 saatte bir (günde 6 kez) 7 gün süreyle uygulanır. Tedaviye enfeksiyon belirtileri görüldükten sonra mümkün olduğu kadar çabuk başlanmalıdır. Oto-inokülasyona engel olmak ve diğer kimseleri de bulaştırmamak için uygulamanın parmak eldiveni ile yapılması önerilir.
Lezyon bölgesi temiz ve kuru olmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Virosil 800 Mg 25 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Virosil 800 Mg 25 Tablet yan etkileri, Virosil 800 Mg 25 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri