Vincristine-richter {1 mg 1 flakon}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Er-Kim İlaç Sanayi ve Tic. A.Ş.

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Sitotoksik Ajan

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Akut lösemi, Hodgkin hastalığı, Non-Hodgin habis lenfomalar, rabdomiyosarkom, Wilms' tümörü ve göğüs, beyin ve akciğer tümörlerinde diğer onkolitik ilaçlarla kombine olarak kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Charcot-Marie-Tooth sendromunun demiyelinize formu görülen hastalara vinkristin verilmemelidir.

Uyarılar/Önlemler:

VINCRISTIN RICHTER INJECTION 1 mg IV sadece intravenöz yolla uygulanmalıdır. İntratekal uygulaması ölümle sonuçlanır. Onkolitik ilaçların uygulamasından sonra meydana gelen akut ürik asit nefropatisi vinkristin kullanımından sonra da kaydedilmiştir. Lökopeni veya komplike bir enfeksiyon mevcutiyetinde bir sonraki vinkristin dozu kararı gözden geçirilmelidir. Şiddetli irritasyona neden olabilir. Eğer ekstravaasyon görülerse, enjeksiyon hemen kesilmeli ve dozun geri kalanı başka bir vene uygulanmalıdır. Klinik kullanımda gözle temasından kaçınılmalıdır. İntrahepatik safra yollarına yapılan radyoterapi eşliğinde vinkristin verilmemelidir.
Hamilelerde kullanımı :Hamile bir kadına uygulandığında vinkristin fetusa zararlı olabilir. Eğer bu ilaç hamilelik sırasında kullanılırsa veya hasta bu ilacı alırken hamile kalırsa, fetusa olan olası zararından haberdar edilmelidir. Doğurgan kadınların hamile kalmaktan kaçınmaları önerilir.
Emziren annelerde kullanımı : Anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bundan dolayı ilacın anne için önemi göz önüne alınarak ya ilaçtan ya da emzirmeden vazgeçilmelidir.
Yaşlı hastalara verilirken dikkatli olunmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bu ilacın kullanımından önce hasta ve hasta sahipleri semptomlar konusunda bilgilendirilmelidir. En sık görülen yan etkiler saç dökülmesidir. Önemli yan etkiler nöromüsküler kökenli olanlarıdır. Ayrıca lökopeni, nevritik ağrı ve konstipasyon görülebilir; fakat bunlar kısa sürelidir. Doz azaldığı zaman bu etkiler azalır. Aynı ilaç bölünmüş dozlarda verildiğinde ilacın istenmeyen etkilerin şiddeti artabilir. Duyu kaybı, parestezi, yürüme zorluğu, yürüyüş bozuklığu, tendon kaybı ve adele zayıflığı gibi yan etkiler görülebilir.
Anafilaksi, döküntü, ödem,kabızlık, abdominal kramplar, bulantı, kusma, ağızda ülserasyonlar, diyare, paralıtık ileus, intestinal nekroz ve/veya perforasyon ve anoreksi, poliüri, disüri, üriner retansiyon, hipertansiyon, hipotansiyon gibi yan etkileri vardır.
Diğer ilaçlarla kombine kullanımında koroner arter hastalığı ve miyokard enfaktüsü görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Vistrin pH'yi 3.5-5.5'in dışına çıkarabilecek çözeltilerle seyreltilmemelidir. Serum fizyolojik veya dekstroz solüsyonları dışında çözeltilerle karıştırılmamalıdır. Vinkritin ve digogsinin kombine kullanımını takiben digogsinin plazma seviyeleri ve böbreklerle atılımı azalabilir. Mitomisin-C ile birlikte kullanımında akut pulmoner reaksiyonlar meydana gelebilir.
Vinkritin, L-asparaginazla birlikte kullanılacağı zaman toksisiteyi en aza indirgemek için, enzimin verilmesinden 12-24 saat önce verilmelidir; L-asparaginazın vinkristinden önce verilmesi, hepatik kleransını azaltabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

İlaç sadece intravenöz kullanım içindir. Vinkritinin doz hesabında ve klinik uygulamada dikkatli olunmalıdır. Uygulama öncesi kan sayımı yapılmalıdır. İlacın steril disposibl, hatasız bir iğne veya kateterle uygulanmalıdır. Bu esnada çevre dokuya çözeltinin temasından kaçınmalıdır. Solüsyon doğrudan ven içine verilebileceği gibi, infüzyon yoluyla da verilebilir. Enjeksiyon 1 dakika içinde tamamlanmalıdır. İlaç intravenöz haftada bir uygulanır. Çocuklar için mutad doz 2 mg/m 'dir. 10 kg veya daha az ağırlıktaki çocuklar için başlangıç dozu haftada bir 0.05 mg/kg'dır. Erişkinler için mutad doz 1.4 mg/m'dır.Direk serum bilirubin değeri 3 mg/100 ml'in üzerinde olan hastalar için dozun % 50 oranında azaltılması tavsiye edilir.
Anahtar Kelimeler: Vincristine-richter {1 mg 1 flakon} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Vincristine-richter {1 mg 1 flakon} yan etkileri, Vincristine-richter {1 mg 1 flakon} fiyatı, ilaç bilgileri