Utrogestan {30 Kapsül}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Seks hormonu

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Premenstrüel sendrom, menstrüel düzensizlik, beningn mastopatiler, premenepoz, menepoz ve luteal yetmezlik nedeniyle ortaya çıkan kısırlıkta kullanılır. Aynca düşük tehlikesi veya luteal faz yetmezliğine bağlı tekrarlayan abortusların önlenmesinde de endikedir.

Kontrendikasyonları:

Meme ve üreme organları karsinomu, vajinal kanamalar ve ölü embriyo abortuslarında kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Oluşabilecek uyku hali nedeniyle preparatın gece yatarken kullanılması önerilmelidir. 6-12 aylık periyotlarla meme, pelvik organ, hepatik ve papanicolau testleri yapılmalıdır. Gebelerde (luteal yetmezlik hariç) ve süt veren annelerde kullanılmaz.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Baş dönmesi, uyku hali, sersemlik, menstrüasyon süresinin kısalması ve kanama gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Böbrek yolu ile itrah edilen iyot içerikli röntgen kontrast ilaçların uygulanmasından sonra, radyoizotoplarla tiroid teşhisinde, tiroidin iyot alımı iki hafta ve bazen daha uzun süre azalacağı göz önünde tutulmalıdır.Diabetik nefropati, intravasküler kontrast madde uygulamaları takiben renal bozukluklara predispoze edebilir. Biguanid alan hastalarda laktik asidoz oluşabilir. Önlem olarak, biguanid medikasyonu tetkikten 48 saat önce kesilmeli ve ancak renal fonksiyonun tekrar normale dönmesinden sonra sürdürülmelidir.

Kullanım şekli ve dozu:

200-300mg/gün dozda kullanılır. Abortusun önlenmesinde 3x1 kapsül (gerektiğinde 3x2 kapsül), luteal yetmezliklerde 10 gün süreyle (siklusun 17. gününden 26. gününe kadar) akşamları yatarken 2 kapsül (veya akşam 2, sabah 1 kapsül) uygulanır.
Anahtar Kelimeler: Utrogestan {30 Kapsül} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Utrogestan {30 Kapsül} yan etkileri, Utrogestan {30 Kapsül} fiyatı, ilaç bilgileri