Uterjin 0,125 Gr 20 Draje

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Biofarma İlaç Sanayi Ltd. Şti.

Etken Madde: Metilergometrin Maleat

Kategori: Diğer/Uterojenik

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699578124410





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Plasenta ayrılmasından sonraki uterus kanamaları, sezeryan, doğum sonu uterus atonisi, plasenter peryodun aktif idaresi, uterus subenvolüsyonu, lochie retansiyonu, düşük sonrası kanamalar, menoraji ve metrorajilerde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Gebelik, dilatasyon devresi, primer ve sekonder uterus inersileri hipertansiyon, toksemi ve hipersensitivitede kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Makat gelişlerinde çocuk doğana kadar kullanılmaz. Septisemi, obliteratif vasküler hastalıklarla renal ve hepatik yetmezliklerde dikkatle kullanılır. i.v. enjeksiyonlar yavaş yapılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bulantı, kusma, karın ağrısı, hipertansiyon, yorgunluk, kulak çınlaması, terleme ve solunum zorluğu gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Böbrek yolu ile itrah edilen iyot içerikli röntgen kontrast ilaçların uygulanmasından sonra, radyoizotoplarla tiroid teşhisinde, tiroidin iyot alımı iki hafta ve bazen daha uzun süre azalacağı göz önünde tutulmalıdır.Diabetik nefropati, intravasküler kontrast madde uygulamaları takiben renal bozukluklara predispoze edebilir. Biguanid alan hastalarda laktik asidoz oluşabilir. Önlem olarak, biguanid medikasyonu tetkikten 48 saat önce kesilmeli ve ancak renal fonksiyonun tekrar normale dönmesinden sonra sürdürülmelidir.

Kullanım şekli ve dozu:

Ampul: Doğum sonrası kanamalar, uterus subenvolusyonu, lochie retansiyonu ve fonksiyonel uterus kanamalarında her 2-4 saatte bir 1/2-1 ampul, diğer durumlarda ise tek doz halinde 1/2-1 ampul uygulanır. Draje: 3x1-2 draje/gün dozda kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Uterjin 0,125 Gr 20 Draje prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Uterjin 0,125 Gr 20 Draje yan etkileri, Uterjin 0,125 Gr 20 Draje fiyatı, ilaç bilgileri