Ultralan Pomad 20 Gr

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma İntendis İlaç

Etken Madde: Fluokortolon + Fluokortolon kaproat

Kategori: Dermatoloji/Antienflamatuar

Fiyat 6.13 TL

Barkod No 8697529380298





Formülü:

1 g Krem 2.5 mg (% 0.25) Fluokortolon pivalat ve 2.5 mg (% 0.25) Fluokortolon kaproat içerir.

Yardımcı maddeler

Stearil alkol
Metil paraben
Propil paraben
Sitrus gülü parfüm yağı

1 g Pomat 2.5 mg (% 0.25) Fluokortolon ve 2.5 mg (% 0.25) Fluokortolon kaproat içerir.

Yardımcı madde
Sitrus gülü parfüm yağı

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Topikal kortikoid tedavisine cevap veren deri hastalıkları. Örn.:kontakt dermatiti, kontakt ekzeması,
meslek ekzeması,vulger-, numuler-, degeneratif-, ve seboreik - ekzema,
dishidrotik ekzema,variköz semptom kompleksinde ekzema (ancak, direkt ulkus üzerine değil),anal ekzema,eczema infantum,
nörodermit (endogen ekzema, atopik dermatit),Psoriasis,Lichen ruber planus ve verrucosus,lupus erythematosus discoides1. dereceden yanıklar, güneş yanıkları, böcek sokmaları.
Genel bir ilke olarak gebeliğin ilk 3 ayında, kortikoid içeren lokal terapötikler büyük miktarlarda ya da uzun süre kullanılmamalıdırlar.

Kontrendikasyonları:

Tedavi alanının tüberkülotik ve luetik süreçlerinde, virozlarda (örn., aşılar, variola, varisella), ülseratif lezyonlarda ve akne'de konrendikedir.Ultralan rosacea ve perioral dermatit'in tedavisi için uygun değildir.Etken madde ve/veya preparatın bileşiminde yer alan herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Enfekte deri hastalıklarında ve/veya mantar enfeksiyonlarında ek olarak spesifik bir tedavi gereklidir.
Kortikoid içeren preparatların uzun süre ve/veya geniş yüzeylerde kullanılması, ya da kapalı pansuman şeklinde uygulanması sistemik abzorbsiyonun artmasına neden olabilir. Bundan dolayı özellikle çocuklarda tedavinin en düşük etkili doz ve sürede yapılması gerekir.
Yüze uygulamalarda, Ultralan'ın göze kaçmamasına dikkat edilmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Geniş alanlara (vücut yüzeyinin % 10'u ve fazlası) ve/veya uzun süreli (4 haftadan uzun) -özellikle kapalı pansuman şeklindeki- uygulamalarda, aşağıdaki yan etkiler oluşabilir: deride atrofi, teleangiektaziler, striae, akne formunda belirtiler, perioral dermatit, hipertrikoz ve kortikoid'in rezorbsiyonuna bağlı olarak sistemik etkiler. Nadir olgularda allerjik deri reaksiyonları oluşabilir.Ultralan, kadında gebelik veya süt verme döneminde uzun süre veya geniş alanlarda uygulandığında, yeni doğanlarda da bazı yan etkilerin oluşması mümkündür (örn., hamileliğin son haftalarındaki uygulamalar sonucunda böbreküstü bezi fonksiyon bozuklukları).

İlaç etkileşimleri:

Yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

Doktor tarafından başka türlü önerilmemişse, tedavi başlangıcında endikasyona uygun Ultralan preparatı, günde 2- bazen de 3 defa ince bir tabaka halinde sürülür. Hastalık tablosunda iyileşme olunca, sıklıkla günde 1 kez uygulama yeterlidir.Süt çocukları ve 4 yaşına kadar çocuklar, özellikle kundakla örtülü deri bölgelerinde, 3 haftadan daha uzun süre tedavi edilmemelidirler.Eğer uzun süreli Ultralan krem kullanımı deriyi fazla kurutursa, tedavi, daha yüksek yağ oranına sahip pomat formuna çevrilmelidir.Kapalı pansumanTedaviye dirençli olgularda bir kapalı pansuman gerekli olabilir. Tedavi edilecek alana Ultralan Krem uygulandıktan sonra bölge, su geçirmeyen bir foli ile örtülür ve foli'nin kenarları, sağlam deriye flasterle tutturulur. Ellerde plastik eldivenler kullanılabilir.Pansuman, 24 saatin üzerinde olmamak üzere, mümkün olduğu kadar uzun süre kalmalıdır. Tedavinin uzun sürebileceği durumlarda, pansumanın 12 saatte bir değiştirilmesi önerilir.Pansuman altında enfeksiyon oluşursa, tedavi kesilmelidir.


Anahtar Kelimeler: Ultralan Pomad 20 Gr prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Ultralan Pomad 20 Gr yan etkileri, Ultralan Pomad 20 Gr fiyatı, ilaç bilgileri