Trexan 2,5 Mg 100 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Atafarm İlaç Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.

Etken Madde: Metotreksat

Kategori: Diğer/Antineoplastik

Fiyat 33,31 TL

Barkod No 8699694010086





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Akut lenfoblastik çocuk lösemisi, lenfosarkom meme-over ve akciğer kanseri, psoriasisin kemoterapisi, tromboplastik tümörlerde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Renal ve hepatik bozukluk kemik iliği hipoplazisi, lökopeni trombositopeni, anemi ve zayıf beslenen psöriasiste kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Alkol, salisilat, sulfonamid, difenilhidantoin, PABA, kloramfenikol ve tetrasiklinlerle birlikte kullanılmaz. Tedavi süresince haftada bir kan tablosu kontrol edilmelidir. Lökosit sayısı 1500'ün altına düştüğü zaman tedavi durdurulur. Gebelerde kullanılmaz. Kemik iliği depresyonu, bulantı, kusma.

Yan etkiler/Advers etkiler:

stomatit hemorajik stomal ülser kanlı diyare, ürtiker, alopesi, pnömoni ve hepatik bozukluk gibi yan etkiler görülebilir

İlaç etkileşimleri:

Trentilin® bazı hastalarda kan basıncını az da olsa düşürebildiğinden birlikte kullanılan antihipertansif ilacın etkisine ilave etki yapabilir (bkz.uyarılar).
Trentilin® az da olsa kanama ve protrombin zamanını uzatabileceğinden birlikte kullanılan antikoagülan ve/veya trombosit agregasyonu inhibitörü ilacın etkisine ilave etki yapabilir (bkz. uyarılar).

İnfüzyonla verilirken normal tuz veya glukoz çözeltisi kullanılabilir. Diğer çözeltilerle test yapmadan karıştırılmamalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Trofoblastik tümörlerde 5 gün süreyle i.m. yoldan günde 15-30mg uygulanır. Daha sonra 1 hafta ara verilerek toksik etkilerin, ortadan kalkması sağlanır ve aynı doz tekrarlanır. Bu uygulama 3-5 kez yinelenir. Akut lösemi beyin zarına ulaştığında intratekal yolla 0.2-0.5mg/kg uygulanır. Oral yolla günde 15-30mg kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Trexan 2,5 Mg 100 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Trexan 2,5 Mg 100 Tablet yan etkileri, Trexan 2,5 Mg 100 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri