Transipeg 30 Şase

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Roche Müstahzarları Sanayi A.Ş.

Etken Madde: Makrogol

Kategori: Diğer/Laksatif

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699505252551





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Yetişkinlerde konstipasyonun semptomatik tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Enflamatuar organik kolonopati, oklusif veya suboklusif semptomlar, sebebi bilinmeyen ağrılı batın semptomları, feniketonüri

Uyarılar/Önlemler:

Konstipasyonun ilaçla tedavisi hastanın özenli hijyen ve diyet uygulamalarına yanlızca yardımcı bir yaklaşımdır. Hastanın öncelikle: Sıvı ve bitkisel lif tüketiminin artırması,fiziksel aktivite ve dışkılama rehabilitasyonu ile ilgili yardım alması gerektirmektedir. Diyabetiklerde ve galaktoz içermeyen diyetle beslenen bireylerde kullanılabilir.Makrogol çok zayıf absorbe olduğundan gebelik sırasında kullanımı kontrendike değildir. Fakat yeterli toksikolojik veri olmadığından gebelik sırasında kullanılmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Aşırı yüksek dozlarda gelişebilen diyare, tedavinin kesilmesinden 24 ila 48 saat sonra düzelmektedir. Tedaviye daha sonra düşük dozlarda devam edebilir. Özellikle iritabl kolon sendromu bulunan bireylerde abdominal ağrı gelişebilmektedir.

İlaç etkileşimleri:

Transamine'in fibrinolitik ilaçlarla kombinasyonuna bağlı farmakolojik etkileşimler olabilir. Heparin, kumarin türevleri, salisilatlar veya antiagreganlarla eşzamanlı uygulandığında, diğer antifibrinolitikler gibi Transamine'in de etkisi azalabilir. Penisilin içeren solüsyonlar ve kan ile birlikte uygulanmaz.
LABORATUVAR TESTİ ETKİLEŞİMLERİ
Transamine kullananlarda protrombin testinde (Quick testi) kayda değer bir değişiklik ortaya çıkmaz.

Kullanım şekli ve dozu:

Ortalama günlük doz sabahları alınan 2 saşe şeklindedir. Bu doz 1 ile 4 saşe arasında değişebilir. Her saşe 50 ml suda eritilmelidir. Uygulamadan 24 ila 48 saat sonra belirgin hale gelmektedir.
Anahtar Kelimeler: Transipeg 30 Şase prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Transipeg 30 Şase yan etkileri, Transipeg 30 Şase fiyatı, ilaç bilgileri