Tralen

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antikolinerjik, Antispazmodik

Fiyat 0 TL





Formülü:










25mgHekzosiklium metilsülfatFilm tablet 1
15mgFenobarbitalFilm tablet 1

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Gastro intestinal spazmı, hipermotilite ve hipersekreksiyonla birlikte seyreden gastrointestinal bozukluklar, peptik ülserde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Glokom, prostat hipertrofisi ve pilorik stenozda kontrendikedir Akol ve santral sinir sistemi depresanları ile birlikte kullanılmaz.

Uyarılar/Önlemler:

Bağımlılık yapabilir. Oluşabilecek uyku hali nedeniyle motorlu araç vb. kullananlarla, yüksek yerlerde çalışanlar uyarılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Ağız kuruluğu, bulanık görme, kabızlık, palpitasyon ve idrar retansiyonu gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Halotan, isofluran ve enfluran gibi inhalasyon anesteziklerinin birlikte uygulanması ile Tracrium'un oluşturduğu nöromüsküler blok uzayabilir. Diğer non-depolarizan nöromüsküler blokerlerle olduğu gibi, Tracrium ile birlikte uygulandıklarında aşağıdaki ilaçlar non-depolarizan nöromüsküler blokun derinliğini ve/veya süresini artırabilirler: Antibiyotikler (aminoglikozidler, TM: Tracrium Glaxo Wellcome şirketler grubunun tescilli markasıdır. polimiksinler, spektinomisin, tetrasiklinler, linkomisin ve klindamisin), antiaritmik ilaçlar (propranolol, kalsiyum-antagonistleri, lidokain, prokainamid ve kinidin), diüretikler (frusemid ve muhtemelen mannitol, tiazid diüretikleri ve asetazolamid), magnezyum sülfat, ketamin, lityum tuzları, ganglion blokerler (trimetafan, heksametonyum). Nadiren bazı ilaçlar latent myastenia gravisi maskeleyebilir, kötüleştirebilir veya myastenik sendromu indükleyebilir. Böyle bir gelişme, Tracrium'a artmış bir duyarlılığa neden olabilir. Bu ilaçlar şunlardır: Çeşitli antibiyotikler, beta-blokerler (propranolol, oksprenolol), antiaritmik ilaçlar (prokainamid, kinidin), antiromatizmal ilaçlar (klorokin, D-penisilamin), trimetafan, klorpromazin, steroidler, fenitoin ve lityum. Kronik antikonvülsan tedavi uygulanan hastalarda non-depolarizan nöromüsküler blok başlaması için geçen süre uzayabilir ve blok süresi kısalabilir. Tracrium ile birlikte diğer non-depolarizan nöromüsküler blokerlerin uygulanması halinde, uygulanan Tracrium'un eşdeğer etkili toplam dozlarından beklenenden çok daha fazla nöromüsküler blokaj oluşabilir. Farklı ilaç kombinasyonlarında görülebilecek sinerjist etkiler değişkendir. Süksametonyum klorür gibi depolarizan kas gevşeticiler, atrakuryum gibi nondepolarizan ajanların nöromüsküler blok etki sürelerini uzatmak amacıyla uygulanmamalıdır, çünkü bu antikolinesteraz ilaçlarla geri döndürülmesi zor olabilen, uzamış ve kompleks bir bloka yol açabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

4x1 tablet/gün dozda, yemeklerden ve yatmadan önce kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Tralen prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Tralen yan etkileri, Tralen fiyatı, ilaç bilgileri