Tambutol {500 Mg 50 Tablet}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antitüberküloz (Tüberkülostatik)

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Pulmonary tüberkülozyn tedavisi için endikedir. Tüberküloz olarak tek başına değil de, diğer tüberküloz ilaçları birleştirilerek kullanılmalıdır. Eşlik eden ilaç seçimi, klinik tecrübeye, karşılaştırmalı güvenlik endişelerine ve uygun in vitro susceptibility çalışmalarına dayandırılmalıdır. Tambutol artı isoniazid, Tambutol artı isoniazid artı streptomycin. Daha önceden antitüberküloz terapisi görmüş hastalarda, ilk tedavide kullanılan diğer ilaçlara karşı mikrobakteriyel direnç olamsı durumuna sık rastlanır. Tekrar tedavi olan böyle hastalarda, tambutol daha önce hastaya verilmemiş bulunan ve bakteriyel hassasiyeti uygun in vitro çalışmalarıyla endike edilen ikinci hat ilaçlardan en az biriyle birleştirilmelidir. Tambutol ile birlikte kullnılan antitüberküloz ilaçları, cycloserin, ethionamid, pyrazinamide, viomycin ve diğer ilaçları kapsamışlardır. İsoniazid, aminosallicylic acid, ve streptomycin de çok ilaçlı rejimlerin içinde kullanılmış bulunmaktadır. İlaç rejimlerini değiştire değiştire kullanma yönteminden faydalanılmıştır.

Kontrendikasyonları:

Bu ilaca hipersentivite gösteren hastalarda kontrendikedir. Klinik olarak kullanılabiliceğine karar vermedikçe, optik neuritis hastalığı olduğu bilinen hastalarda konterndikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Tambutol'ün 13 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması önerilmez.
Renal fonksiyon bozukluğu olan hastalar Tambutol'ün serumdaki seviyeleri tarafından belirlenecek şekilde dozajın azaltılmasına ihtiyaç gösterirler. Bu ilaç görüşte tes etki yarattığından, tıbbi muayene, ofalmoskopiyi, parmak parimetresini ve renk ayrımının ölçülmesini de kapsmalıdır. Katarakt gözde tekrarlayan enflematuar durumları, optik neuritis ve diabetik retinopati gibi görme kusurları olan hastalarda görme keskinliğindeki değişiklikleri değerlemek zordur ve bu değişimlerin altta yatan hastalık şartlarından dolayı meydna gelmediğinden emin olmak için dikkatli davranılmaldır. Böyle hastalarda beklenen faydalar ve görüşte meydana gelmesi muhtemel bozulmalar arasındaki ilişki iyice düşünülmelidir.
Tambutol ethembutol hidroklorür'ün diğer antitüberküloz ilaçları ile kombinasyonlarının fetus üzerindeki etkileri bilinmemektedir. Bu ilacın hamilelere verilmesinin fetus üzerinde tespit edilen hiç bir etki yapmamış olamsına rağmen hamile kalabilme yataneğine sahip olan kadınlardaki muhtemel teratojenik potansiyeli, tedaviden sağlanacak olan faydalara karşı dikkatli bir şekilde tartılamlıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Görüş keskinliğinde azalmalar meydana gelebilir. İlaç verilmesinin çabuk davranarak kesilmesi halinde , etkiler geriye dönüşümlüdür. Hastalara görüş keskinliğindeki herhangi bir değişikliği doktoro bildirmeleri önerilir. Görüş keskinliğindeki değişiklik çift ya da tek taraflı olabilir ve bu yüzden de her iki göz ayrı ayrı ve her iki göz birlikte ölçülmelidir. Rapor edilen diğer yan etkiler anapyahylactoid reaksiyonlar, dermatitis prurıtıs ve eklem ağrısı; iştahsızlık bulantı, kusma, gastrointestinal bozulma, karın ağrısı, ateş, keyifsizlik, baş ağrısı baş dönmesi, zihin, karışıklığı, yönelim bozykluğu ve muhtemel halusinasyonlar. El ve ayaklarda uyuşma seyrek olarak karıncalanma bildirilmiştir. Anormal karaciğer fonksiyon testlerinin gösterdiği geçici kraciğer bozulmaları , olağan dışı bulgulardan değildir. Tedavi için, diğer antitüberküloz ilaçlarından biri ya da daha fazlası ile birlikte tavsiye edildiğinden , bu değişiklikler ilaçların iş birliği halinde kullanılması ile ilişkilendirilebilir.

İlaç etkileşimleri:

Yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

İlk tedavide ya da tekrar yapılan tedavide tek başına kullanılmamalıdır. İlaç yalnızca, 24 saatte bir kullnım esas alınmak üzere verilmelidir. Yiyecek ile verilmesinde, emiliminde önemli bir değşiklik olmamaktadır. Daha önce tüberküloz tedavisi görmemiş hastalar her 24 saatte tek bir oral doz olarak , vücut ağırlığının her kg'ı için 15 mg olarak veriniz. Daha önce tüberküloz tedavisi görmüş hastalarda 24 saatte tek bir oral doz olarak vücut ağırlığının her kg'ı için 25 mg olarak veriniz. Tambutol'ün 60 gün boyunca verilmesinden sonra , dozajı vücut ağırlığının her kg'ı için 15 mg değerine düşürünüz ve her 24 saatte tek bir oral doz olarak veriniz. Hastanın günde 25 mg/kg dozajına tabi olduğu süre boyunca, aylık göz muayenelerinin yapılması önerilir.
Anahtar Kelimeler: Tambutol {500 Mg 50 Tablet} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Tambutol {500 Mg 50 Tablet} yan etkileri, Tambutol {500 Mg 50 Tablet} fiyatı, ilaç bilgileri