Synergon 1ml 2 Ampul

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Biofarma İlaç Sanayi Ltd. Şti.

Etken Madde: Progesteron + Estron

Kategori: Seks Hormonları/Seks hormonu

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699578753818





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Amenore, dismenore, fonksiyonel menometroraji, hipomenore, lütein yetmezliğine bağlı fertilite, tekrarlayan düşüklerde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Synergon gebelik veya gebelik şüphesi varsa, trombooombolik hastalık geşirenlerde, steoidlere bağımlı tümörlü olanlarda veya geçirenlerde, estrojen ve progestinlere allerjik olanlarda, steroidlere bağlı kolestatik sarılık geçirenlerde kontrendikedir.


Uyarılar/Önlemler:

1)Synergon gebelik süresince kullanılmamalıdır. Şüpheli durumlarda gebelik testleri yaptırılmalıdır.

2)Estron ve Progestron karaciğerde metabolize olduğundan, Synergon karaciğer fonksiyonları bozuk olanlarda dikkatle kullanılmalıdır.

3)Synergon su ve tuz retasiyonuna sebep olabileceğinden kalp yetmezliği hipertansiyon migren, epilepsi gibi durumlarda dikkatle kullanılmalıdır.

4)Estrojen ve progestinler sütle bebeğe geçebilir ve zararlı yan etkileride sebep olabilir. Synergon, emziren annelerde önemli bir mecburiyet olmadıkça kullanılmamalıdır.

5)Sigara içenlerde estrojen ve progestin içeren preparatların kardiyovasküler yan etkilerinin daha yüksek oranda görüldüğü hatırda tutulmalıdır.

6)Ağır depresyon geçirenlerde ilaç dikkatle kullanılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Estron: Anoreksi, bulantı, kusma, karın ağrısı, memelerde şişiklik ve ağrı, deri dökülmesi, eritem, chloasma, başağrısı, başdönmesi, migren, ödem, glukoz intoloransı, kornoa kuvaturunda değişme(konkakt lense tahammülsüzlük), depresyon, libldo değişmeleriv

İlaç etkileşimleri:

Yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

Enjeksiyonlar tercihen gluteus'un sağ üst kuvadranına adale içine ve derine yapılmalıdır. Enjeksiyondan önce aspirasyon yaparak iğnenin ucunun damar içinde olmadığından emin olunmalıdır.
Synergon dozu hastalığın cinsine ve ağırlığına göre değişir. Ortalama olarak 2-10 günlük sürede 2-8 ampul yapılabilir. Adet gören kadınlarda ennjeksiyonlarda sadece siklus'un ikinci yarısında yapılmalıdır.

Anahtar Kelimeler: Synergon 1ml 2 Ampul prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Synergon 1ml 2 Ampul yan etkileri, Synergon 1ml 2 Ampul fiyatı, ilaç bilgileri