Obsidyen Taşı Özellikleri


Obsidyen taşının Özellikleri:



Obsidyen taşı; kendi içimize bakmaktan çekindiğimiz zamanlarda bize yardımcı olan bir taş türüdür. İçimizde barındırdığımız olumsuz tüm düşünceleri yok eder ve hayata pozitif bakmamızı sağlar. Zihnimizi gereksiz bulanıklıktan kurtarır, Korku duygularını yok ettiği için olumlu değişikliklere rahatlıkla bakabilmemizi sağlar. Bedenin elektriğini boşaltmak için de kullanılır. Genellikle; siyah, kahverengi, yeşil renkte olan camsı görünüme sahip bir taştır. Renginden dolayı siyah kadife olarak da bilinir.


Obsidyen; Lavın hızlıca soğuması ve kristalleşemeyeceği kadar zamanda donmasıyla oluşur. Eski çağlarda ok ucu olarak da kullanılmıştır, günümüzde ise neşterlerin kesici kısımlarında kullanılan kesici bir araçtır.


Obsidyen taşının diğer adları ise; Mahogany, Kar tanesi, Apaçinin gözyaşları ve Gökkuşağıdır. Obsidyen’in en çok talep gören cinsi üzerinde beyaz lekeleri olan Kar Taneli Obsidyendir. Bu taş aynı zamanda Saflık taşı olarak bilinir. Akıl ve sevgi yoluyla bağlarımızdan kopmamamızın bir simgesidir.


Meksika, İtalya, İskoçya ve USA gibi ülkelerde çıkarılır.