Kehribar Taşı Özellikleri


 


Kehribar taşının Özellikleri:



Kehribar taşı; yaşamın yük olmaya başladığında, sorumlulukların sıkıntı vermeye başladığında enerji vererek canlandırır. Doğru karar vermemize yardımcı olup, kendinize güvenmemizi sağlar. Yaşamın güzelliklerini keşfetmemizi ve ruhsal dengemizin yerinde olmasına yardımcı olur, ayrıca para getiren bir taş olduğuna inanılır ve bu sebeple kasalara koyulur.


Gerdanlık olarak kullanılabilir. Çok yumuşak bir taştır. Bedenin sağlıklı olmasını sağlar, canlandırır ve huzur verir. Ortamdaki olumsuz havayı yutar, yok eder. Psikolojik anlamda takıntılı olmamızı engeller. Taş olarak bilinir ancak reçinenin taşlaşması sonucunda oluşmuştur.


En değerli tesbihler kehribardan yapılırdı. Özellikle sol el veya bilekte bulunması vücudumuzda elektriğin yığılmasına engel olur ve depresyonu engeller.


Milattan önce 600'lü yıllarda Milet’li Thales kehribarı yünlü kumaş, post gibi yüzeyler sürtüp kıvılcım çıkarttığını ispatlamıştır. Kehribarın diğer adları ise; Amber, Bernstein ve Reçine taşıdır. Renkleri ise; portakalımsı sarı, sarı ve kırmızımtıraktır. Kehribar genellikle; Baltık denizi, Burma, Lübnan, Sicilya, Meksika, Romanya, Kanada ve Almanya’da çıkarılır.