Kaplan Gözü Taşı Özellikleri


Kaplan Gözü taşının Özellikleri:



Cesareti artıran ve hayatınızda bir amacınızın olmadığını düşündüğünüzde bu amacı hatırlamanıza yardımcı olur. İnsanlara pozitif bakmanızı sağlar, inatçılığı ortadan kaldırır ve hayatta mutlu olmanızı sağlar. Pürüzsüz bir yüzeyi vardır ve bu yüzeyi okşamak sizi rahatlatmaya yeterli olacaktır. Duyguları yansıtan bir taş olduğundan sevgililerin birbirine hediye etmesi açısından tercih edilen bir taştır. Eğer birisiyle ilişkiniz varsa bu taş, karşınızdaki kişiyle aranızda telepatik bir bağın oluşmasını sağlar.


Duygusal anlamda dengeleyici özelliği vardır ve inatçılığa yer vermez. Kaplan gözü nazardan korur ve eskiden bu amaçla kullanılırdı. Kâbuslar gören çocukların bu durumdan kurtulması içinde kullanılır. Budistler, Uzak Doğu Şamanları, Kızılderililer gibi kadim toplumlar da Kaplan gözünü; Kara büyüden ve nazardan korunmak için kullanmışlardır.


İçinde Demir Oksidin oluşturduğu sarı veya altınımsı kahverengi çizgiler bulunan siyah bir taştır. Bu taş parlatıldığında ipeksi, muhteşem bir görünüm kazanır. Kaplan gözünün diğer isimleri ise; Tiger-eye ve bağımsızlık taşıdır.
Bu taş genellikle; Güney Afrika, Avustralya, Burma’da çıkarılır.