Akuamarin Taşı Özellikleri


Akuamarin taşının Özellikleri:


 



Akuamarin; beden ve zihnin bağlantısını güçlendirerek, hislerimizi kuvvetlendirmeye yardımcı olur. Cesaretiniz bittiğinde inancınızı kaybettiğinizde sizi cesaretlendirecek bir taş olduğu özelliğiyle de bilinir.Tembelliğe izin vermeyen bir taş olarak da kullanılıyor.


Hem zihinsel hem de bedensel huzura kavuşmanızı sağlayıp; sinir ve stresten uzak durmanıza yardımcı olur.


Akuamarin taşının en dikkat çekici örnekleri Brezilya’dan çıkar. Akuamarin en kıymetli ve en çok tercih edilen taşlardan biridir ve bu nedenle sahtesi çok yapılan bir taştır. Şeffaflık, renginin koyuluk derecesi ve içinin temizliğinden dolayı büyük önem kazanmıştır. Sahip olduğu mavi rengi verebilmek için 400 derecede ısıtılması gereklidir.


Özellikle renginden dolayı denizciler bu taşı tılsım diye adlandırırlar. Kâhinlerin de geleceği görmek için kullandığı bir taş olduğundan Kâhin Taşı olarak da anılır.


Eski zamanlarda Akuamarin’in deniz yolculuklarında her türlü kazadan, beladan koruduğuna ve bu taşın doğaüstü güçleri olduğuna inanılırdı. Bereketin ve uğurun sembolü olarak bilinir. Negatif elektriği üstünüzden atmaya ve çevrenizden uzak tutmaya yardımcı olur.