Yakut Taşı Özellikleri

Yakut taşının Özellikleri:



Yakut ; Kur’an-ı Kerim’de de adı geçen bir taş olan yakut, enerji anlamındaki en önemli taşlardan biridir.Psikolojik olarak; insanlara yaşam enerjisi verir ve huzursuz insanların hayata motive olmasına yardımcı olur.Bazı kişilerde ise;güzel rüyalar görmesini sağladığına rastlanmıştır.


Kişilerin kendi düşüncelerini özgürce ifade etmesine yardımcı olur, cesaretini kuvvetlendirir.


Yakut taşı, şifalı taşlar arasında yer alır ve kırmızı renklidir.şans getiren bir taş olarak bilinir.Çok güzel sert ve ışıltılı olması sebebiyle Elmastan sonraki en pahalı taştır.Yakut dayanıklı bir taş olduğundan yüksek ısıya tutulabilinir ve renk tonları değiştirilebilinir. erime noktası 2050 °C’dir. Yakut taşı değerli olduğu için yüzük, küpe, bileklik, gerdanlık gibi takılarda kullanılır. Eski Hint geleneğinde Yakut; Taşların Şahı olarak nitelendirilmiştir.


Yakut; 2500 yıl önce keşfedilmiştir. Yakut taşı evliliklerin 15.ve 40.yıldönümlerini simgeler,Kalpleri aşka ve sevgiye açar.Yakut taşı sonsuz aşkın temsilcilerindendir. Huzursuzluk veren bütün duygulardan da arındırır. Kendinden başka şeyleri de düşünmeye de yönlendirir.